Τον τρόμο σκόρπισε ένας ένοπλος στο Λονδίνο, ο οποίος στις 10 το βράδυ της Τετάρτης (7/8) πυροβόλησε έναν 18χρονο και δύο μαθητές ηλικίας 14 ετών.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μία ήσυχη γειτονιά στο Όρπινγκτον του Νότιου Λονδίνου. Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο, με τους αστυνομικούς να ανακαλύπτουν έναν 18χρονο στην οδό Otlinge, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο έφηβους με τραύματα από πυροβολισμό. Όπως διαπιστώθηκε, ο πυροβολισμός είχε συμβεί κοντά στο Yalding Grove.

Ευτυχώς, κανένα από τα θύματα δεν φέρει τραύματα επικίνδυνα για τη ζωή του. 

Ο επιθεωρητής Raymond Sekalongo από την Trident ανέφερε ότι «Η αντιμετώπιση του βίαιου εγκλήματος στο Λονδίνο παραμένει η απόλυτη εστίασή μας και η μείωση των πυροβολισμών είναι το κλειδί για αυτό. Κατανοούμε ότι αυτό το περιστατικό θα προκαλέσει ανησυχία στην κοινότητα. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι διεξάγουμε έρευνες για να διασφαλίσουμε ότι κάθε ύποπτος θα συλληφθεί».

Και πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει φόβο στην κοινότητα, γι' αυτό θα διασφαλίσω ότι οι αξιωματικοί είναι παρόντες στην περιοχή για να ακούσουν οποιαδήποτε από τις ανησυχίες σας. Παρακαλώ, πλησιάστε τους αν το χρειάζεστε κι εσείς, είναι εκεί για να σας υποστηρίξουν».

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αναζητείται ο δράστης,