Το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες του 19χρονου τζιχαντιστή που σχεδίαζε να αιματοκυλήσει συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ. Σύμφωνα με το Heute. at. ο 19χρονος αναγνωρίστηκε ως Beran A, ο οποίος ζούσε σε ένα σπίτι στο Ternitz. Πρόκειται για μία περιοχή που βρίσκεται στα νότια της Βιέννης και εκεί ο 19χρονος πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από μερικά χρόνια οι γονείς του Beran A. -οι οποίοι μετανάστευσαν στην Αυστρία από τη Βόρεια Μακεδονία- μετακόμισαν σε ένα νεόκτιστο σπίτι στην περιοχή Neunkirchen του Ternitz μαζί με τον ίδιο και τη μικρότερη αδελφή του.

Οι κάτοικοι του Ternitz μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ περιέγραψαν τον 19χρονο ως ένα «ακίνδυνο αγόρι της διπλανής πόρτας» με τζιν και αθλητικά παπούτσια, το οποίο γεννήθηκε στην Αυστρία και φοιτούσε σε τοπικό σχολείο. Σύμφωνα με γείτονές του, ο 19χρονος άλλαξε συμπεριφορά. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η αλλαγή συνέπεσε με τη δήλωση πίστης που έκανε στον ISIS στις αρχές Ιουλίου. Μάλιστα, άφησε μακριά γενειάδα και εθεάθη να φοράει μακρυμάνικο βαμβακερό πουκάμισο, ενώ μια νέα φωτογραφία του τον δείχνει να ποζάρει με μαχαίρια.


Είχε παραιτηθεί από τη δουλειά του και είχε αλλάξει την εμφάνισή του

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος συνελήφθη στο Ternitz το πρωί της Τετάρτης, ενώ ένας δεύτερος έφηβος, ηλικίας 17 ετών, συνελήφθη στην αυστριακή πρωτεύουσα το απόγευμα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή δημόσιας ασφάλειας, Franz Ruf.

Οι ύποπτοι προέβησαν σε «συγκεκριμένες προπαρασκευαστικές ενέργειες» για μια επίθεση, επιβεβαίωσε ο Ruf. Ο Beran A είχε παραιτηθεί από τη δουλειά, αποκάλυψε ο Ruf σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, προσθέτοντας ότι ο έφηβος επίσης «άλλαξε σημαντικά την εμφάνισή του» και ότι ο 17χρονος είχε πρόσφατα χωρίσει με τη φίλη του. «Υπήρξε μια σαφής κοινωνική αλλαγή», πρόσθεσε ο Ruf.