Τραγικό θάνατο βρήκε o 28χρονος αθλητής Λάζαρ Ντούκιτς από τη Σερβία, όταν κατά τη διάρκεια των αγώνων κολύμβησης των CrossFit Games 2024 στο Τέξας πνίγηκε αβοήθητος μπροστά σε συναθλητές και θεατές. Στο σημείο δεν βρισκόταν ναυαγοσώστης.

Ο αθλητής, που έπαιρνε μέρος σε αγώνες κολύμβησης, βυθίστηκε κάτω από το νερό γύρω στις 8 το πρωί και δεν αναδύθηκε ποτέ, σημείωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Τέξας.

Με τη βοήθεια της ομάδας κατάδυσης του αστυνομικού τμήματος του Φορτ Γουόρθ, ο νεκρός αθλητής ανασύρθηκε περίπου μία ώρα αργότερα.

H δήμαρχος του Φορτ Γουόρθ, Μάτι Πάρκερ, δήλωσε ότι η πόλη έχει συντονίσει συμβούλους ψυχικής υγείας και θλίψης για να υποστηρίξει όσους μπορεί να το χρειαστούν.

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την τραγική απώλεια ενός αθλητή CrossFit κατά τη διάρκεια μιας κολυμβητικής εκδήλωσης των CrossFit Games», δήλωσε η Πάρκερ.



Τραγωδία στα CrossFit Games: Ο Ντούκιτς χάθηκε μέσα στο νερό

Περίπου στα 100 μέτρα πριν από τον τερματισμό του αγωνίσματος των 800 μέτρων κολύμβησης στη λίμνη Μαρίν Κρικ, ο Ντούκιτς άρχισε να πνίγεται. Κάποιος από τους θεατές προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά ένας διασώστης που βρισκόταν πάνω σε μία σανίδα του paddle τον απομάκρυνε από το σημείο, μη έχοντας προφανώς αντιληφθεί τι συνέβη.

Το ελικόπτερο του CBS News Texas βρισκόταν πάνω από τη λίμνη και είδε τους πρώτους ανταποκριτές να βγάζουν ένα πτώμα από το νερό και να το βάζουν σε ειδικό σάκο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείο των αγώνων δεν βρισκόταν ναυαγοσώστης. Ένας θεατής προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά μάταια. Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι στο σημείο υπήρχε προσωπικό ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνονται οι αθλητές να πλησιάζουν το τέρμα όταν ξαφνικά βυθίζεται και χάνεται.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Πέμπτης ακυρώθηκαν.

«Η ευημερία των αθλητών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και είμαστε συντετριμμένοι από αυτό το τραγικό γεγονός», σημείωσε η CrossFit στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η CrossFit συνεργάζεται στενά με τους ερευνητές, καθώς η κοινότητα έρχεται να συμβιβαστεί με το ότι μια νέα ζωή χάθηκε πολύ νωρίς.

Πάνω από 140.000 δολάρια έχουν συγκεντρωθεί για την οικογένεια του Ντούκιτς

Ένα GoFundMe που δημιουργήθηκε για την οικογένεια του Ντούκιτς έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 140.000 δολάρια.

Είναι η πρώτη φορά που οι αγώνες CrossFit Games διεξάγονται στο Fort Worth, καθώς οι προηγούμενες τοποθεσίες διεξήχθησαν στο Κάρσον της Καλιφόρνια και στο Μάντισον του Ουισκόνσιν.