Τραγική κατάληξη είχε αγώνας CrossFit στο Τέξας των ΗΠΑ για έναν 28χρονο αθλητή με καταγωγή από τη Σερβία, ο οποίος έχασε τη ζωή του αβοήθητος, όταν ξαφνικά εξαφανίστηκε μέσα στο νερό λίγο πριν από τον τερματισμό του.


*Διαβάστε ακόμα: Αδιανόητη τραγωδία στα CrossFit Games: Πνίγηκε ο 28χρονος Σέρβος αθλητής Λάζαρ Ντούκιτς - Έμεινε αβοήθητος στη λίμνη μπροστά σε θεατές


Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Σέρβου αθλητή που πνίγηκε αβοήθητος λίγο πριν από τον τερματισμό   

Ο λόγος για τον Λαζάρ Ντούκιτς, ο οποίος έσβησε μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών, την ώρα που βίντεο έχουν καταγράψει τις τελευταίες του στιγμές στο νερό. Στα πλάνα ο Ντούκιτς φαίνεται αρχικά να δυσκολεύεται να συνεχίσει το κολύμπι. Δευτερόλεπτα αργότερα οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν, βυθίζεται στο νερό με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο περίπου στα 100 μέτρα πριν από τον τερματισμό του αγωνίσματος των 800 μέτρων κολύμβησης στη λίμνη Μαρίν Κρικ.

Η σορός του άτυχου Σέρβου αθλητή εντοπίστηκε περίπου μία ώρα μετά την άφιξη των πρώτων δυτών στην περιοχή, αλλά ήδη ήταν πολύ αργά. «Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την τραγική απώλεια ενός αθλητή CrossFit κατά τη διάρκεια των CrossFit Games», δήλωσε δήμαρχος του Φορτ Γουόρθ, Μάτι Πάρκερ.

Δείτε βίντεο

Το ελικόπτερο του CBS News Texas βρισκόταν πάνω από τη λίμνη και είδε τους πρώτους ανταποκριτές να βγάζουν ένα πτώμα από το νερό και να το βάζουν σε ειδικό σάκο. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις της Πέμπτης ακυρώθηκαν.

«Η ευημερία των αθλητών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και είμαστε συντετριμμένοι από αυτό το τραγικό γεγονός», σημείωσε η CrossFit στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περίπου 10.000 άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο βρίσκονται στο Φορτ Γουόρθ για την εκδήλωση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Ποιος είναι ο 28χρονος Λαζάρ Ντούκιτς που βρήκε τραγικό θάνατο

Ο Λαζάρ Ντούκιτς ήταν ένας αθλητής παγκοσμίως αναγνωρισμένος για την ικανότητά του να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο στους διαγωνισμούς «Fitness» που ωθούν τις ανθρώπινες ικανότητες στα όρια.

Από το 2021 ο Ντούκιτς προκρινόταν σταθερά για τα CrossFit Games, όντας μάλιστα τακτικός στο Top 10. Τη σεζόν του 2021 τερμάτισε στην ένατη θέση, το 2022 στην όγδοη και το 2023 επανέλαβε την ένατη θέση. Το 2019 προκρίθηκε στον διαγωνισμό Fitness ως εθνικός πρωταθλητής της Σερβίας, αλλά αρνήθηκε την πρόσκληση για τη διοργάνωση και επέλεξε να κάνει το ντεμπούτο του δύο χρόνια αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κατέκτησε έξι φορές τον τίτλο του εθνικού πρωταθλητή της χώρας του, ενώ πριν από το CrossFit ήταν παίκτης του πόλο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ως φοιτητής στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακάλυψε αυτό το νέο άθλημα χάρη σε έναν συγκάτοικο που ήταν πιο εξοικειωμένος με αυτό.