Κάθε ώρα που περνά μεγαλώνει ο φόβος για διάχυση των πολεμικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, με πληροφορίες να κάνουν λόγω για πιθανό χτύπημα του Ιράν κατά του Ισραήλ μέσα στα επόμενα 24ωρα, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να δηλώνει ότι έχει προετοιμαστεί για τυχόν επιθέσεις του Ιράν και των συμμάχων του «αυτήν την εβδομάδα» εναντίον του Ισραήλ.

Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ και το αεροπλανοφόρο «Abraham Lincoln» σπεύδει στη Μέση Ανατολή λόγω της κλιμακούμενης ανησυχίας για περιφερειακή ανάφλεξη. Εντύπωση προκαλεί η δημόσια ανακοίνωση για την αποστολή του αμερικανικού υποβρυχίου στην περιοχή.

Προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο δηλώνουν οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προετοιμαστεί για τυχόν επιθέσεις του Ιράν και των συμμάχων του «αυτήν την εβδομάδα» εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε χθες (12/8) ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή, με φόντο τις απειλές του Ιράν ότι θα εκδικηθεί για την πρόσφατη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε πως το θέμα συζητήθηκε κατά την επικοινωνία που είχε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3e42kh9txbl)