Στο Ισραήλ όπως φαίνεται, συνεχίζεται η αντιπαράθεση Νετανιάχου και του ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ. Όπως γράφει η εφημερίδα Haaretz επικαλούμενη Ισραηλινό αξιωματούχο: «Ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν θα μπορέσει να τον αποπέμψει καθώς και προηγούμενη απόπειρα συνάντησε αντιδράσεις και απέτυχε».

Η Haaretz επικαλέστηκε επίσης μια ενημερωμένη πηγή που είπε: «Ο Γκάλαντ είπε ότι στην αρχή του πολέμου ζήτησε υποστήριξη για να εξαπολύσει προληπτική επίθεση στη Χεζμπολάχ, αλλά απορρίφθηκε».

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού σχολίασε: «Όταν ο Γκάλαντ υιοθετεί αντι-ισραηλινή ρητορική, βλάπτει τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας» και πρόσθεσε: ότι «το Ισραήλ έχει μια επιλογή, που είναι να επιτύχει τη νίκη, και αυτές οι οδηγίες του πρωθυπουργού είναι δεσμευτικές σε όλους, συμπεριλαμβανομένου του Galant».

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι «το Ισραήλ ευθύνεται για την καθυστέρηση της σύναψης της συμφωνίας στη Γάζα και για την επιστροφή των απαχθέντων ομήρων και το να μιλάμε για απόλυτη νίκη είναι πλήρης ανοησία». Τέλος, όπως επεσήμανε ο Γκάλαντ: «Σήμερα παρουσίασα μια ανασκόπηση ασφαλείας στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας και βρισκόμαστε σε ημέρες επαγρύπνησης και ετοιμότητας, καθώς ανά πάσα στιγμή που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν απειλές από την Τεχεράνη και τη Βηρυτό».