Η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας συγκλονίζεται από σκάνδαλο, καθώς αποκαλύφθηκε πως ο θετός γιος του μελλοντικού βασιλιά κατηγορείται πως επιτέθηκε σωματικά σε μια γυναίκα στο σπίτι της.

Ο 27χρονος Marius Borg Høiby, γιος της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για σωματική και εγκληματική βλάβη ενώ δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους.

Η αστυνομία φέρεται να επιβεβαίωσε πως το φερόμενο ως θύμα είχε «σχέση» με τον 27χρονο. Μάλιτα ο γιος της πριγκίπισσας πριν από έναν μήνα είχε ανακοινώσει τη σχέση του με τη Rebecca Helberg Arntsen.

Ο Høiby μεγάλωσε στο παλάτι με τον θετό του πατέρα και μελλοντικό βασιλιά της Νορβηγίας, Χάακον, μαζί με τα ετεροθαλή αδέλφια του, την 20χρονη πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάντρα και τον 18χρονο πρίγκιπα Σβέρε Μάγκνους. Ωστόσο σε αντίθεση με τα αδέρφια του δεν έχει επίσημο δημόσιο ρόλο.

Μετά την είδηση της σύλληψής του το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου πέρασε 30 ώρες υπό αστυνομική κράτηση, μία από τις πρώην συντρόφους του, η Juliane Snekkestad, ισχυρίστηκε ότι «υπέστη ψυχολογική και σωματική βία από το εν λόγω πρόσωπο», όσο ήταν ζευγάρι.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, το μοντέλο ανέφερε: «Τώρα πια δεν επιλέγω να σιωπήσω… Αυτό έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Και αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα».

Την ίδια ώρα το νορβηγικό περιοδικό Se og Hør δημοσίευσε φωτογραφίες από αυτό που ισχυρίζεται πως είναι το διαμέρισμα όπου έλαβε χώρα το «βίαιο περιστατικό».

Ακόμη το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η αστυνομία «μεταξύ άλλων, κατάσχεσε ένα μαχαίρι, το οποίο μπορεί να συνδεθεί με τον Marius» στο «μερικώς κατεστραμμένο» διαμέρισμα.

Δύο ανώνυμες πηγές δήλωσαν επίσης στο Se og Hor ότι η αστυνομία είχε ηχογραφήσει ηχητικά αρχεία, με τον θετό γιο του πρίγκιπα διαδόχου να τηλεφωνεί στη γυναίκα και να απειλεί να βάλει φωτιά και να κάψει τα ρούχα και τα αντικείμενά της.Ο Høiby είναι ύποπτος για πρόκληση σωματικής βλάβης και εγκληματικής ζημίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αστυνομία του Όσλο.

Εντωμεταξύ η Νορβηγική Ραδιοφωνία (NRK) ανέφερε την Παρασκευή ότι «η αστυνομία φέρεται να κατάσχεσε ένα μαχαίρι», αλλά δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκε το μαχαίρι αυτό».Σύμφωνα με πηγή του NRK, η οποία έχει γνώση της υπόθεσης, «το μαχαίρι δεν χρησιμοποιήθηκε εναντίον της προσβεβλημένης γυναίκας, αλλά τοποθετήθηκε στον τοίχο», εξήγησε στο ρεπορτάζ της η κρατικά ελεγχόμενη ραδιοτηλεοπτική εταιρεία.

Σύμφωνα με τις πηγές του TV 2, έχει καταγραφεί τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνομιλία στην οποία ο 27χρονος Marius Borg Høiby φέρεται να συμπεριφέρθηκε επιθετικά προς τη γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mette Yvonne Larsen, η δικηγόρος της ανώνυμης γυναίκας που εμπλέκεται στην υπόθεση, δήλωσε στη Se og Hør ότι η γυναίκα βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, αφού έλαβε ιατρική παρακολούθηση. Δεν έχει ζητήσει περιοριστικά μέτρα ούτε έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο.