Μία αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην πόλη Γκαϊλενκίρχεν της Γερμανίας έχει αποκλειστεί, μετά από ενδείξεις για πιθανή δολιοφθορά στο σύστημα υδροδότηδης. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Suedeutsche Zeitung, ένα άτομο φέρεται να έχει συλληφθεί.

Νωρίτερα σήμερα 14/08 έγινε γνωστό ότι αεροπορική βάση που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, σφραγίσθηκε. Το περιστατικό ανέφερε πρώτο το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το Spiegel, το νερό του δικτύου υδροδότησης αυτής της βάσης με τους 4.300 στρατιωτικούς και τα 1.200 μέλη πολιτικού προσωπικού ενδέχεται να έχει μολυνθεί αφού κάποιος παραβίασε την περίμετρό του.

Το περιοδικό προσθέτει ότι η υπόθεση εξετάζεται από την αστυνομία, τη στρατιωτική αστυνομία και τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών MAD.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, μία τρύπα ανακαλύφθηκε σε φράκτη της βάσης, που συνορεύει με το αεροδρόμιο, και δημιουργήθηκαν υποψίες για δολιοφθορά στο σύστημα υδροδότησης της βάσης, αν και αυτό δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Δείγματα νερού έχουν ληφθεί και εξετάζονται.

Τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου, πάντως, έδειξαν φυσιολογικές τιμές στο νερό.

Στην εν λόγω βάση σταθμεύει ο στόλος των στρατιωτικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται για τα ταξίδια του καγκελαρίου και των υπουργών του.