Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες τα δημοσιεύματα που φέρουν κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ισραήλ να εκτιμούν ότι το Ιράν θα θελήσει να επιτεθεί «σήμερα ή αύριο».

Αν και οι διαπραγματεύσεις στην Ντόχα επανεκκινούν αύριο, κυβερνητικά στελέχη και αναλυτές έχουν εκφράσει την άποψη ότι οι Ιρανοί δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνοδος και είναι πιθανόν η επίθεση να πραγματοποιηθεί ακόμη και απόψε ή αύριο.

Τα Μέσα Ενημέρωσης που μεταφέρουν το σενάριο τονίζουν ότι πρόκειται για εκτιμήσεις και ότι πολλές άλλες τέτοιες διαψεύστηκαν στο παρελθόν. Ωστόσο, η απόφαση της Χαμάς να απέχει από τις συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός και εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας αναζωπύρωσε αυτό το σενάριο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3frux3uzx1d)

Ποιοι θα δώσουν το παρών

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε την αποστολή ισραηλινής αντιπροσωπείας για διαπραγματεύσεις αύριο στη Ντόχα, που έχουν στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς σε αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, ο επικεφαλής της Σιν Μπετ, της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας και ένας ειδικός σύμβουλος του Νετανιάχου θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες ζήτησαν οι μεσολαβήτριες χώρες, Κατάρ, ΗΠΑ και Αίγυπτος, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την είδηση μετέδωσε και το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12. Σύμφωνα με πηγές, στις συνομιλίες θα παρευρεθεί και ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3fkg1rmgltd)