Έναν σκύλο-ανιχνευτή κοριών επέλεξε η Νότια Κορέα για να αποτρέψει την είσοδο των μικρών εντόμων στη χώρα, καθώς οι αθλητές και οι οπαδοί επιστρέφουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Ceco, ένα σκυλί ράτσας μπίγκλ, 2 ετών με την ικανότητα να ανιχνεύει τη μυρωδιά των φερομονών, των χημικών ουσιών που απελευθερώνουν οι κοριοί, έχει τοποθετηθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon έχοντας μία και μόνο αποστολή, να αποτρέψει την είσοδο κοριών στη χώρα.

Σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία καταπολέμησης παρασίτων Cesco, το Politico σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι ο Ceco είναι ο μοναδικός σκύλος στη χώρα που έχει εκπαιδευτεί για να ανιχνεύει τέτοιες οσμές και μπορεί να υπερηφανεύεται για ποσοστό ακρίβειας άνω του 95%. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με τα υπουργεία ασφάλειας και μεταφορών της Νότιας Κορέας και την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τον έλεγχο των ταξιδιωτών κατά την άφιξη.

Η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Καθώς η παγκόσμια κοινότητα συγκεντρώνεται στο Παρίσι της Γαλλίας με την ευκαιρία των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 , υπάρχει πιθανότητα να εισέλθουν κοριοί στη χώρα μετά τη διοργάνωση». Και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, λαμβάνουμε προληπτική απάντηση για να αναχαιτίσουμε την είσοδο μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Incheon, το οποίο αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στη χώρα».

Ο Ceco και η ομάδα του άρχισαν να επιχειρούν την Παρασκευή και θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, ανέφερε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ενίσχυσε την απολύμανση των αεροσκαφών για τις πτήσεις που φθάνουν απευθείας από το Παρίσι από μία φορά τον μήνα σε μία φορά την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 η Νότια Κορέα βίωσε μια περίοδο υστερίας, μετά από αναφορές για παρουσία κοριών σε ένα παραδοσιακό σπα, πανεπιστημιακούς κοιτώνες και σιδηροδρομικούς σταθμούς, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει τότε μια εκστρατεία τεσσάρων εβδομάδων με στόχο την εξάλειψη των κοριών.