Τη Σμύρνη έχει καλύψει ο καπνός από τη φωτιά που ξέσπασε από το βράδυ της Πέμπτης σε ορεινή περιοχή βόρεια της συνοικίας του Κορδελιού.

Η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν οι πολίτες από γειτονιές στις παρυφές του Κορδελιού και ένα χωριό.

«Εκκενώσαμε ένα χωριό μας. Και στις γειτονιές που βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συμπεριλαμβανομένου και του Ντογάνμπεϊ που βρισκόμαστε τώρα. Εκκενώσαμε και κάποια σπίτια που βρίσκονται κοντά στη φωτιά», δήλωσε ο νομάρχης Σμύρνης, Σουλεϊμάν Ελμπάν.

Δείτε βίντεο:


Τόνισε, επίσης, ότι η ταχύτητα του ανέμου φτάνει στην περιοχή με 80 χιλιόμετρα την ώρα. Γι' αυτό τα εναέρια μέσα αναγκάζονται συχνά να διακόπτουν την επιχείρηση κατάσβεσης, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 21:50 το βράδυ της Πέμπτης και μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης, οι οποίες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ενεργοποιήθηκαν και οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών, συνδράμουν στα μέτωπα της φωτιάς δύο αεροπλάνα, πέντε ελικόπτερα και 15 χερσαία οχήματα, πέντε υδροφόρες και δύο μπουλντόζες. Ο ισχυρός άνεμος δυσχεραίνει την προσπάθεια να τεθούν οι φλόγες υπό έλεγχο.



Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης στις 04:50 τα ξημερώματα στα Αλάτσατα της Κρήνης (Τσεσμέ), δυτικά της Σμύρνης. Στην κατάσβεση συμμετέχουν έξι αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, πέντε οχήματα και μία υδροφόρα.