Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, με δημοσίευσή του στο "X" ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των γιων του Ισμαήλ Χανίγια, του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στην Τεχεράνη.

Η διαμάχη αφορά ένα τεράστιο ποσό 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να διατηρούνται σε τουρκικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα του Χανίγια.

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του στο X ο Κατς: «Αυτή την εβδομάδα, ξέσπασε μια σύγκρουση μεταξύ του Ερντογάν και των γιων του Ismail Haniyeh, οι οποίοι ζήτησαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που διατηρούνταν σε τουρκικούς τραπεζικούς λογαριασμούς με το όνομα του πατέρα τους. Ο Ερντογάν αρνήθηκε να αποδεσμεύσει τα κεφάλαια. Πώς ο Haniyeh, γεννημένος στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Shati, συγκέντρωσε τέτοια περιουσία; Πόσοι Παλαιστίνιοι στη Γάζα θα μπορούσαν να ζήσουν καλύτερη ζωή αν είχαν φτάσει σε αυτούς τα χρήματα; Και το πιο σημαντικό, ποια είναι η σχέση του Ερντογάν με τα χρήματα;».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα μπορούσε να αποκαλύψει βαθύτερες, πιθανώς ανησυχητικές, συνδέσεις μεταξύ Τουρκίας και Χαμάς λέγοντας: «Μια γνωστή φράση είναι "Ακολούθησε τα χρήματα" -σε αυτήν την περίπτωση η τοποθεσία τους είναι ξεκάθαρη».

Δείτε την ανάρτησή του:

Διαψεύδει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Πάντως, με δική του ανάρτηση το τουρκικό ΥΠΕΞ διέψευσε όσα αναφέρει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Σε μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο X αναφέρει ότι η ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών είναι συκοφαντία που έχει σκοπό την παραπληροφόρηση.

«Αυτά τα ψέματα, τα οποία έχουν σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή από τη γενοκτονία που διαπράττεται στη Γάζα, δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν την υποστήριξή μας προς τον παλαιστινιακό λαό», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.