Ενώ η νομοτελεία είναι αδύνατον να αποφευχθεί, κάποιοι θάνατοι, όπως αυτός του ετών 88 Αλέν Ντελόν, χτυπούν διαφορετικά: ο Γάλλος ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60, ο αφόρητος έρωτας του απόλυτου αερικού που ονομαζόταν Ρόμι Σνάιντερ, ένας μπον βιβάντ περιωπής με απόψεις που αντανάκλασαν ανά καιρούς αμφιλεγόμενα, σημάδι του zeitgeist εκάστοτε εποχής, είχε γίνει επιθετικός προσδιορισμός. Η βαρύτητα του ονοματεπωνύμου του υπήρξε αξιοσημείωτη και πασίδηλη, γι' αυτό, κιόλας, τα πάθη του φέρουν διάφορους κλάδους να προσπαθήσουν να υιοθετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες διαστάσεις μιας ζωής πλήρους. 


boutiler_delon


Ο Ντελόν, λοιπόν, υπήρξε φαν της πυγμαχίας, σε σημείο που να δώσει 1,7 εκατομμύριο γαλλικά φράγκα για να γίνει, στο Roland Garros, το ριματς του καμαριού των γαλλικών ρινγκ, Ζαν-Κλοντ Μπουτιέ, με τον κτηνώδη Αργεντινό Κάρλος Μονζόν. Ο Ντελόν ήθελε να δει, στις 29 Σεπτεμβρίου του 1973, το συμπατριώτη του να παίρνει τη ρεβάνς από τον τρομερό Λατινοαμερικανό, μετά το τεχνικό νοκ άουτ που υπέστη στις 17 Ιουνίου του 1972 στο "Κολόμπ" του Παρισίου, όταν δεν σηκώθηκε ποτέ για το 14ο γύρο εκείνης της αναμέτρησης για τις ζώνες της WBA, της WBC και του "Ring" στην κατηγορία των μεσαίων βαρών. 

Ο Μπουτιέ, πάντως, έκανε τον αγώνα του και τον τελείωσε, αλλά έχασε με ομόφωνη απόφαση. 

Αλέν Ντελόν: Η φιλία με τον Προστ


Στην ξέχειλη γοητεία που αναδεικνυόταν από το πρόσωπο, το πνεύμα και τον τρόπο ζωής, ο Ντελόν προσέθεσε και τη σαγήνη που επικρατεί στην αίσθηση του "live fast", δηλαδή "ζήσε γρήγορα", η οποία αρκετές φορές συνοδεύεται με το "die young", καθιστώντας όσους εμείς οι κοινοί θνητοί θεωρούμε το δώρο της ανθρώπινης γεωμετρίας στον κόσμο, σχεδόν αθάνατους, δηλαδή ανεπηρέαστους από τους εξωγενείς παράγοντες. 


delon_fonda_ferrari


Ο Ντελόν είχε (την ευχέρεια να διαθέτει) Ferrari και οι φωτογραφίες με την Τζέιν Φόντα και τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν, δύο εκ των γυναικών οι οποίες, όχι μόνο είχαν την... κάρτα εισόδου στον αντρικό κόσμο ως μούσες αλλά, άλλαξαν, έστω κι ανεπαίσθητα, την προσέγγιση του Χόλιγουντ σε ηθοποιούς μεγάλης ηλικίας, στη Ferrari 250 GT Spider είναι, πια, ενσταντανέ-σύμβολα της κουλτούρας της εποχής, στην οποία ανακατευόταν η dolce vita με το vivere pericolosamente. 

Ο ίδιος ο Γάλλος γόης υπήρξε εξαιρετικός φίλος του κατά πάνω από 32 χρόνια μικρότερού του και πρωταθλητή της Formula 1 (1985, 1986, 1989, 1993), Αλέν Προστ. Μάλιστα, το 1996 υπήρξε το πρόσωπο του περίφημου ράλι του Λεμάν. 




Επιπλέον, ακόμα και μετά την αποχώρηση του Προστ, ο Ντελόν είχε... πάσο για τα πιτς της Scuderia Ferrari, όταν ο νεαρός Μίκαελ Σουμάχερ και ο Ζαν Τοντ ήταν οι εκπρόσωποί της στο σιρκουί. 

Επιπροσθέτως, διέθετε μία Ferrari 250 GT SWB California, μοντέλο του 1961, που έφτασε στα χέρια ενός Γάλλου επιχειρηματία, του Ροζέ Μπαϊγιόν, και ανακαλύφθηκε περί το 2015, κάπου στη δυτική Γαλλία, ξεχασμένη, με ακόμα έξι δεκάδες παλιά αυτοκίνητα, παρεμφερούς αξίας. Ήταν τα εγγόνια του Μπαϊγιόν, που, ψάχνοντας λύση για έναν πελώριο φόρο κληρονομιάς, απευθύνθηκαν στον οίκο δημοπρασιών Artcurial. 

Το συγκεκριμένο όχημα μπήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Rétromobile και πουλήθηκε στην τιμή των 16.288.000 ευρώ.