O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφτασε το απόγευμα της Κυριακής 18/8 στο Ισραήλ πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Στόχος του η γεφύρωση των χασμάτων έναντι της πρότασης Μπάιντεν. Θα δει αύριο Δευτέρα 19/8 τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Πρόεδρο Χέρτζογκ και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προτάσσει το θέμα των ομήρων, λέγοντας ότι το Ισραήλ μπορεί να δείξει ευελιξία σε άλλα σημεία των διαπραγματεύσεων εάν οι απαιτήσεις του για τους ομήρους οι οποίες είναι σύμφωνες με την πρόταση που κατέθεσε ο Λευκός Οίκος τον Μάιο, όπως είπε ικανοποιηθούν.

«Αλλά θέλω να τονίσω», πρόσθεσε, ότι «διεξάγουμε διαπραγματεύσεις στη λογική του δούναι και λαβείν και όχι του δούναι και δούναι. Υπάρχουν τομείς όπου μπορούμε να δείξουμε ευελιξία και υπάρχουν τομείς όπου δεν μπορούμε να δείξουμε ευελιξία».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3j8ei2y7v89)

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις επιθέσεις και θα χτυπήσει βαθιά στο έδαφος της χώρας

Παράλληλα ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, δήλωσε στο ιρανικό δίκτυο Al-Quds ότι τις επόμενες μέρες η οργάνωση θα αυξήσει τις επιθέσεις στο Ισραήλ «και θα χτυπήσει βαθιά στο έδαφος της χώρας». Αυτό συνδυάζεται με όλες τις εκτιμήσεις στο Ισραήλ ότι η Χεζμπολάχ περιμένει να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το θέμα των απαχθέντων για να εκδικηθεί τον θάνατο του Φουάντ Σουκάρ.

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε πάντως ότι η Αλγερία θα προμηθεύσει με καύσιμα το Λίβανο καθώς η χώρα δεν έχει πλέον παροχή ρεύματος στο μεγαλύτερό της μέρος παρά μόνο με γεννήτριες.

Το απόγευμα είχαμε νέα τρομοκρατική επίθεση σε τεχνολογικό πάρκο κοντά στη Δυτική Όχθη. Παλαιστίνιος επιτέθηκε με τσεκούρι εναντίον φύλακα τραυματίζοντας τον στο κεφάλι. Το 38χρονο θύμα υπέκυψε στα τραύματά του αργότερα. Ο τρομοκράτης έκλεψε το πιστόλι του φρουρού και διέφυγε.