Την δική του απάντηση έσπευσε να δώσει ο Έλον Μάσκ, μετά το βίντεο που δημιούργησε σάλο καθώς έδειχνε τον Τσετσένο ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ με το όχημα της Tesla, Cybertruck, το οποίο εξόπλισε με ένα πολυβόλο.

Ο μεγιστάνας απάντησε σε δεκάδες σχόλια χρηστών στο Χ, μέσω των οποίων τον κατηγορούσαν ότι ο ίδιος δώρισε το όχημα στον στρατηγό που συνεργάζεται στενά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Είστε τόσο καθυστερημένοι που πιστεύετε πως δώρισα ένα Cybertruck σε έναν Ρώσο στρατηγό;»


Σημειώνεται ότι το σχόλιο που έκανε ο Μασκ έρχεται ως απάντηση στον Αμερικανό συγγραφέα, καθηγητή, δικηγόρο και συγγραφέα, Σεθ Άμπραμσον, ο οποίος νωρίτερα τη Δευτέρα αναρωτήθηκε πώς ο μεγιστάνας διαθέτει οχήματα έτοιμα για στρατιωτική χρήση σε εγκεκριμένους εχθρούς της Αμερικής. «Γιατί αυτό δεν είναι η μεγαλύτερη ιστορία στην Αμερική σήμερα; Γιατί το West Point χαϊδεύει έναν άνθρωπο που εργάζεται ανοιχτά εναντίον των ΗΠΑ;», έγραψε ο Άμπραμσον. «Αυτό είναι ακόμα ένα παράδειγμα του πόσο ψεύδονται τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Έλον Μασκ.

Ο Αμερικανός συγγραφέας κοινοποίησε νωρίτερα την είδηση από τον Anton Gerashchenko, σύμβουλο του Ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο Έλον Μασκ έδωσε το όχημα στον Καντίροφ.