Ο Στίβεν Τσάμπερλεϊν, ο συγκατηγορούμενος του Μάικ Λιντς στη δίκη που έγινε στις ΗΠΑ για την πώληση της εταιρείας λογισμικού Autonomy στη Hewlett-Packard, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα το Σάββατο 17 Αυγούστου, δύο ημέρες πριν χαθούν τα ίχνη του «Βρετανού Μπιλ Γκέιτς» σε ναυάγιο στα ανοιχτά της Σικελίας, ανέφερε μια πηγή με γνώση του θέματος στο πρακτορείο Reuters.

Ο Τσάμπερλεϊν, ο πρώην αντιπρόεδρος οικονομικών της εταιρείας Autonomy, της οποίας ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Λιντς, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο το πρωί του Σαββάτου στο Κέμπριτζσαϊρ. Έχει τεθεί σε μηχανική υποστήριξη, σύμφωνα με αυτήν την πηγή.

Ο Λιντς είναι μεταξύ των έξι ανθρώπων που αγνοούνται εν μέσω καταιγίδας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 19 Αυγούστου.

Ο Τσάρμπερλεϊν αντιμετώπιζε τις ίδιες κατηγορίες με το πρώην αφεντικό του. Δικάστηκαν και οι δύο για απάτη και συνωμοσία, αφού υποτίθεται ότι φούσκωσαν τεχνητά την αξία της εταιρείας πριν από την πώλησή της το 2011. Και οι δύο απαλλάχθηκαν τον Ιούνιο και από τις 15 κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί.

Αφού αποχώρησε από την Autonomy το 2012 ο Τσάμπερλεϊν εργάστηκε στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Darktrace και, εθελοντικά, ως οικονομικός διευθυντής για την ποδοσφαιρική ομάδα Κέμπριτζ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3k2zfr3d51t)

Η αστυνομία αναζητά μάρτυρες

Η αστυνομία του Κέμπριτζσαϊρ απηύθυνε έκκληση για τυχόν αυτόπτες μάρτυρες μετά την παράσυρση ενός πεζού από αυτοκίνητο στην οδό Νιουμάρκετ του Στρέδαμ. Το Σάββατο ανέφερε ότι ο πεζός, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και φέρει σοβαρά τραύματα ενώ σήμερα ένας εκπρόσωπός της είπε ότι δεν έχει κάποια νεότερη πληροφορία για την κατάστασή του.

Ποιος είναι ο 59χρονος Βρετανός, η δικαστική διαμάχη και η αθώωση για την πώληση 11 δισ. δολαρίων της εταιρείας του

Ο Μάικ Λίντς ηλικίας 59 ετών έκανε την περιουσία του στον κλάδο της πληροφορικής. Tον Ιούνιο αθωώθηκε από δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο για την κατηγορία της απάτης που του είχε αποδοθεί σχετικά με την πώληση της εταιρείας λογισμικού του, Autonomy, στη Hewlett-Packard έναντι 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

Η πώληση εδραίωσε τη φήμη του Λίντς ως απάντηση της Βρετανίας στον Μπιλ Γκέιτς αλλά γρήγορα έγινε αμφισβητήθηκε αφού η Hewlett-Packard υποβάθμισε την αξία της εταιρείας του Autonomy κατά 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολούθησαν χρόνια δικαστικών αγώνων, που κορυφώθηκαν όταν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του Λιντς το 2018 κατηγορώντας τον ότι διόγκωσε την αξία της εταιρείας.

Ο Λιντς είπε ότι ήταν «ενθουσιασμένος» που αθωώθηκε στην δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε θέση υπερασπιζόμενος την θέση του, αρνούμενος στους ενόρκους οποιαδήποτε κατηγορία και κατηγορώντας την HP για ακύρωση της ενοποίησης των δύο εταιρειών.



Πώς έγινε το ναυάγιο

Ενας νεκρός και έξι αγνοούμενοι είναι ο προσωρινός απολογισμός του ναυαγίου του ιστιοφόρου γιοτ Bayesian, μήκους 56 μέτρων, που μετέφερε 22 ανθρώπους και βυθίστηκε τα ξημερώματα ανοικτά του Παλέρμο της Σικελίας, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

«Ενας νεκρός εντοπίσθηκε στο κύτος, αλλά δεν έχει ανασυρθεί από το βάθος των 50 μέτρων», εξήγησε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. Περιλαμβάνεται στους επτά αγνοούμενους που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα και είναι τέσσερα άτομα βρετανικής, δύο αμερικανικής και ένα καναδικής υπηκοότητας.

Η ακτοφυλακή και πυροσβέστες διέσωσαν 15 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί, αφού το υπό βρετανική σημαία σκάφος βυθίστηκε όταν ανεμοστρόβιλος και θαλασσοταραχή έπληξαν την περιοχή κατά την ανατολή του ηλίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3juijxyulqp)
Οι διασωθέντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Ελικόπτερο, σκάφη της ακτοφυλακής και δύτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από το σκάφος που πλέον βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων και σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από την ακτή.

Το Bayesian είχε ναυπηγηθεί στην Τοσκάνη το 2008 και ανακαινίσθηκε το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας TGCom 24.

Το ιστιοφόρο είναι εξοπλισμένο με κεντρικό κατάρτι από αλουμίνιο το οποίο, με ύψος 75 μέτρα, θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο . Τα πανιά του είναι συνολικής επιφάνειας 3.000 τ/μ.

Ιταλικά ΜΜΕ: Φαίνονται πτώματα από τα φινιστρίνια

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, οι δύτες της Πυροσβεστικής που έφτασαν σε βάθος 57 μέτρων αντίκρισαν πτώματα από τα φινιστρίνια των καμπινών, οπότε φαίνεται πως ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Στο ιστιοπλοϊκό των 56 μέτρων επέβαινε ομάδα κυρίως Βρετανών Νεοζηλανδών και Ιρλανδών.

Μέχρι στιγμής διασώθηκαν 15 άτομα από το Λιμενικό, την Πυροσβεστική και από ένα κότερο που αμέσως επενέβη, ενώ στην περιοχή συμβάλλουν στις έρευνες ελικόπτερα αλλά και πολίτες με ταχύπλοα σκάφη. Μεταξύ των διασωθέντων και ένα μωρό 1 έτους.

Ο ιταλικός Τύπος κάνει λόγο για 6 αγνοούμενους, ενώ επιβεβαιωμένο θύμα είναι ο μάγειρας του κότερου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3jqval541e9)