Τραγική κατάληξη είχαν οι εορτασμοί του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικλ Λιντς με την οικογένειά του και στενούς του συνεργάτες, αφού το πολυτελές γιοτ στο οποίο επέβαιναν, βυθίστηκεόταν χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ποιος είναι ο Μάικλ Λιντς και τι γιόρταζε

Είναι Βρετανοϊρλανδός επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας, συνιδρυτής της Autonomy Corporation και ιδρυτής της Invoke Capital.

Η πώληση της Autonomy στην Hewlett-Packard το 2011 οδήγησε σε κατηγορίες για απάτη, σε αστικές δίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην έκδοση του Λιντς στις ΗΠΑ, όπου δικάστηκε τον Μάρτιο του 2024 και κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες τον Ιούνιο του 2024.

Με το συγκεκριμένο ταξίδι στη Σικελία ο 59χρονος Λιντς ήθελε να γιορτάσει, παρέα με τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα, την αθώωσή του τον περασμένο Ιούνιο.


Εκείνη την περίοδο ο μεγιστάνας είχε δηλώσει «ενθουσιασμένος» με την αθώωσή του στην ποινική δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αρνηθεί οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και είχε κατηγορήσει τη HP για προχειρότητα στη συγχώνευση των δύο εταιρειών.



Έξι αγνοούμενοι

Το υπό βρετανική σημαία Bayesian ιστιοφόρο μήκους 56 μέτρων, μετέφερε 22 άτομα και αγκυροβόλησε λίγο έξω από την ακτή κοντά στο λιμάνι Porticello, όταν χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο, ανέφερε σε προηγούμενη δήλωση η ιταλική ακτοφυλακή.

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International και της ασφαλιστικής εταιρείας Hiscox, Τζόναθαν Μπλούμερ, είναι μεταξύ των αγνοουμένων, 

Στο ιστιοφόρο επέβαινε και δικηγόρος του Λιντς, Κρις Μορβίλο, ο οποίος έχει εργαστεί σε υποθέσεις διαφθοράς υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης αθώωσης του Λιντς.

Από το 2011 είναι εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Clifford Chance στη Νέα Υόρκη.

Επιπλέον, εκτός από τον μεγιστάνα Μάικ Λιντς, αγνοείται και η 18χρονη κόρη του, Hannah, με τις ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί, να λιγοστεύουν με κάθε ώρα που περνά.


Ένας νεκρός

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός άντρα, που θεωρείται ότι ήταν ο σεφ του πλοίου.

Η ακτοφυλακή είπε ότι οι αγνοούμενοι είχαν βρετανική, αμερικανική και καναδική υπηκοότητα.

Δεκαπέντε άνθρωποι διασώθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Λιντς, Άντζελα Μπακάρες, στην οποία ανήκε το σκάφος. Σώθηκε επίσης ένα κοριτσάκι ενός έτους από τη μητέρα του.

Λιγοστεύουν οι ελπίδες

Σύμφωνα με την Daily Mail, σπηλαιοδύτες επιστρατεύθηκαν προκειμένου να συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ειδικοί έχουν εκφράσει φόβους ότι οι αγνοούμενοι μπορεί να παγιδεύτηκαν στις καμπίνες τους ενώ βυθιζόταν το σκάφος και επομένως να βρίσκονται στο κύτος της θαλαμηγού, σε βάθος 50 μέτρων.