Επιδηµία διαζυγίων και αν και τα βασιλικά είναι τα σπανιότερα -δεν είναι πάντως απίθανα, καθώς η «Κυριακάτικη Απογευµατινή» έχει παρουσιάσει τα υπερφωτισµένα, τα πιο συζητηµένα-, φαίνεται πλέον ότι η µπάλα παίρνει το περιβόητο ζεύγος Μέγκαν Μαρκλ - πρίγκιπας Χάρι. Αλλιώς, τον «αποστάτη Χάρι» (κατά τους Βρετανούς). Την ίδια ώρα, η δηµοτικότητα -«ασορτί» µε τις µετοχές τους στο διεθνές χρηµατιστήριο της υψηλής κοινωνίας- έχει «χτυπήσει» limit down.

Ο δούκας του Σάσεξ θα λάβει γενναίο καταπίστευµα από την προγιαγιά του ανήµερα των 40ών γενεθλίων του τον ερχόµενο Σεπτέµβριο: θα εισπράξει 8,5 εκατ. δολάρια, που «δεν του αξίζουν γιατί δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του για το Παλάτι», όπως φέρεται να λέει «αηδιασµένος», σύµφωνα µε συνεργάτη του που µίλησε στο «Page Six», ο διάδοχος Ουίλιαµ. Αλλά η θεωρητικά έγκριτη βασιλική αναλύτρια Αντζελα Λιβάιν εστιάζει στα συνεχώς διογκούµενα σενάρια που τους θέλουν ένα βήµα πριν από την αυλαία στον γάµο τους.

Η κοινή συνέντευξη Χάρι - Μέγκαν στην Όπρα Ούινφρει 

«Αυτοκινητικό ατύχηµα» χαρακτήρισε η Λιβάιν την κοινή τους συνέντευξη στην Όπρα Ουίνφρεϊ. Υποστήριξε ότι «στα παρασκήνια εκείνη κατέρρευσε», προσθέτοντας ότι «πλέον δεν αντέχουν ο ένας τον άλλον. Υπήρξε πολλή οργή, θυµός, αντάλλαξαν σκληρές µατιές, τροµερές εκφράσεις». Ο Χάρι τόνισε ότι σκόπιµα απέφυγε αναφορές στη βιογραφία του «Spare» στον αδελφό του και τον Κάρολο, επειδή αν αποκάλυπτε λεπτοµέρειες «δεν θα τον συγχωρούσαν ποτέ», τόνισε on air. (Λες και τώρα είναι ευπρόσδεκτος στο Μπάκιγχαµ!) Η αρχή της φερόµενης ρήξης Μέγκαν - Χάρι φαίνεται πως επήλθε τον Απρίλιο. Η Λιβάιν, τότε, µιλώντας στο G.B. News, επεσήµαινε ότι «περνούν λιγότερο χρόνο µαζί, ενώ η Μέγκαν θέλει η προσοχή να είναι σταθερά στραµµένη πάνω της, διότι θεωρεί πως είναι το κέντρο του κόσµου, κάτι που την καθιστά αντιπαθή», συµπλήρωσε.

Ο επίσης κονεσέρ Λι Κοέν ένα µήνα µετά σηµείωνε «πως κάποτε ζούσαν το παραµύθι τους, τώρα δεν ζουν τον έρωτά τους όπως παλιά. Μόνο παράπονα βγάζουν και γκρίνια και η αµερικανική κοινωνία τα αποστρέφεται, µε συνέπεια να έχουν γίνει αντιπαθητικοί», έγραψε στην αµερικανική «Sun». «Οι συµπεριφορές τους είναι ανάρµοστες, είναι αγενείς, ενώ η Μέγκαν νιώθει συντετριµµένη, καθώς κανείς πια δεν εκδηλώνει τον θαυµασµό του γι’ αυτήν. Σίγουρα κάτι άσχηµο συµβαίνει και µεταξύ τους - παλιά ήταν πιο ειλικρινείς», κατέληξε. Από τη συνέντευξή τους στην Οπρα µέχρι τη βιογραφία του Χάρι, σύµφωνα µε τον Κοέν εξάγεται ότι «κυρίως η Μέγκαν είναι persona non grata και για τους συµπατριώτες της. Από το λανσάρισµα του brand ‘‘American Riviera Orchard’’ έως την παραγωγή δύο εκποµπών για το Netflix και την κυκλοφορία ενός καινούργιου podcast, δεν πουλάει όπως παλιά - καµία σχέση», επισηµαίνει.

Από την άλλη, τον Μάιο, το ίδρυµα του ζευγαριού Archewell χαρακτηρίστηκε «παραβατικό» από το Μητρώο Φιλανθρωπικών Οργανώσεων και Εράνων της Καλιφόρνιας, µε αφορµή επιταγή που το δεύτερο δεν έλαβε. Σύµφωνα µε το «Sky News», η επιταγή εστάλη από το Αrchewell, αλλά δεν παραλήφθηκε όταν έπρεπε. Eτσι, χαρακτηρίστηκαν «κακοπληρωτές», κάτι που συνετέλεσε στο να πέσει δραµατικά η δηµοτικότητά τους.

Ως προς την πρόσφατη κοινωνική πρωτοβουλία τους, όπου προσπαθούν να σώσουν «τα παιδιά µας από το Ιnternet», προκάλεσε ναυτία σε κραταιά αµερικανικά ΜΜΕ. Οι «αποστάτες του θρόνου», όπως ειρωνικά τους αποκάλεσαν, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στο Χόλιγουντ. Για αρθρογράφους του CΝN και των «Los Angeles Τimes», το πρότζεκτ No Child Lost to Social Media («Κανένα παιδί χαµένο στα -ή από τα- social media») φαίνεται «γραφικό» (για τον πρώτο) και «µελό» (για τον δεύτερο). Επιπλέον, η συνέντευξή τους στο CBS έσπασε ρεκόρ «κριντζαρίσµατος» -και «κραξίµατος» για δηθενισµό- και όχι από haters µόνο. To Χ «αναστέναξε», όπως και γιατί η Μέγκαν µίλησε για τις αυτοκτονικές της τάσεις στην Οπρα, κάτι που της είχε επαναλάβει, ίσως και mot-a-mot (ποιος να θυµάται...), στη «βαρυσήµαντη» συνέντευξη προ τριετίας.

Λάθος προώθηση

«Μήπως τελικά προωθούν λανθασµένα το brand τους;» αναρωτιέται το «Tatler». Αναµφίβολα, όταν λειτουργείς µονίµως οµφαλοσκοπικά και όταν, µονίµως επίσης, επιχειρείς να πείσεις για τις φιλανθρωπικές σου προθέσεις, θέλοντας να δείξεις πόσο υπέρ των «αδυνάµων» είσαι, κάποια στιγµή θα σου γυρίσει µπούµερανγκ. Χρειάζεται φρένο, µέτρο παντού. ∆εν είναι τυχαίο πως τους τελευταίους µήνες τούς κατατρύχει µόνον αρνητική δηµοσιότητα. Η απώλεια του συµβολαίου τους µε το Spotify και η ασταµάτητη κόντρα µε τη βρετανική βασιλική οικογένεια «αποµάκρυναν διάσηµους φίλους τους», υποστηρίζει ο καταξιωµένος δηµοσιοσχετίστας εξ Αµερικής, Ρον Τοροσιάν. «Ο κύκλος της Μέγκαν στο Χόλιγουντ έχει συρρικνωθεί» λέει στο «People».

«Οι τριγµοί στις σχέσεις τους µε το ζεύγος Τζορτζ Κλούνεϊ - Αµάλ Αλαµουντίν, µε τον Ελτον Τζον, τους Ντέιβιντ - Βικτόρια Μπέκαµ, Σερένα Ουίλιαµ και Τάιλερ Πέρι -που ασφαλώς δεν ήθελαν ρήξη στις σχέσεις τους µε τη βρετανική βασιλική οικογένειαενισχύθηκαν όταν η Μέγκαν τους χάρισε... µαρµελάδες του brand της ‘‘American Riviera Orchard’’. ∆εν χαίρουν δηµοτικότητας και ούτε οι φίλοι τους τούς θέλουν» τονίζει ο Πολ Μπιούρελ, που εργαζόταν στο πλευρό της αδικοχαµένης λαίδης Ντι. «Χαριστική βολή», η παραίτηση, σύµφωνα µε τωρινό δηµοσίευµα της «Daily Mail», του επικεφαλής του προσωπικού του ζευγαριού, Τζος Κέτλερ. Παραιτήθηκε τρεις µήνες αφότου προσελήφθη για να «καθοδηγήσει» τον πρίγκιπα Χάρι στη νέα φάση της καριέρας του, αλλά «δεν άντεξε ούτε εκείνον ούτε τις παράλογες απαιτήσεις της Μέγκαν». Όσο για τις αγκαλιές τους στην Κολοµβία, η «Daily Mail» υποστηρίζει πως ήταν για τα... µάτια του κόσµου.

Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»