Η σορός του Μάικλ Λιντς ανασύρθηκε το πρωί της Πέμπτης από το εσωτερικό του μοιραίου ιστιοφόρου Bayesian το οποίο βυθίστηκε λίγο πιο έξω από το λιμάνι του Πορτιτσέλο, στο Παλέρμο, τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας. Πλέον τα θύματα του ναυαγίου είναι έξι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμη ατόμου που αγνοείται. Προς ώρας οι ιταλικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει τα ονόματα των ατόμων που εντοπίστηκαν νεκρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η σορός που ανασύρθηκε σήμερα ανήκει στον Μάικ Λιντς. Σημειώνεται ότι οι άλλοι πέντε αγνοούμενοι ήταν η 18χρονη κόρη του Λιντς, ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του, και ο δικηγόρος της Clifford Chance, Κρις Μορβίλο, με τη δική του σύζυγο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3m5l30ore5t)

Ένα «αβύθιστο σκάφος»

Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας που φτιάχνει τα ιστιοφόρα και τα διαθέτει προς πώληση ανέφερε πως σκάφη όπως το superyacht του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να προσφέρουν στους επιβάτες τους την απόλυτη ασφάλεια.

Μιλώντας στο Sky News μια μέρα μετά την ανακάλυψη ακόμα πέντε σορών στο εσωτερικό της βυθισμένης θαλαμηγού, ο Τζιοβάνι Κονσταντίνο μίλησε για τα συναισθήματά του όταν άκουσε για το ναυάγιο που πλέον έχει 6 επιβεβαιωμένους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου του σεφ που είχε βρεθεί μερικά 24ωρα νωρίτερα. «Ως κατασκευαστής των σκαφών Perini, ξέρω πολύ καλά πώς είναι σχεδιασμένα και φτιαγμένα αυτά τα σκάφη. Τα Perini είναι ιστιοφόρα, και τα ιστιοφόρα είναι διάσημα ως τα πιο ασφαλή σκάφη» πρόσθεσε ο CEO, εξηγώντας ότι η δομή και η καρίνα τους τα καθιστούν «αβυθιστα σώματα».

Όπως είπε, μαθαίνοντας τι συνέβη ένιωσε από τη μία μεριά βαθιά θλίψη, και από την άλλη... δυσπιστία. «Αυτό το περιστατικό μου ακούγεται σαν μια απίστευτη ιστορία, τόσο από τεχνική άποψη όσο και σαν γεγονός», σημείωσε χαρακτηριστικά.


29145132
29146123
29145131

Οι έρευνες

Εντωμεταξύ ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να εντοπίσουν τον ένα αγνοούμενο που απομένει, οι ιταλικές Αρχές συνεχίζουν να εργάζονται για να διαλευκάνουν το μυστήριο της βύθισης του Bayesian. Στην περιοχή του ναυαγίου βρίσκονται τέσσερις Βρετανοί επιθεωρητές και έχουν ήδη αρχίσει μια προκαταρκτική αξιολόγηση των γεγονότων. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ άλλων διερευνάται το ενδεχόμενο να μη λήφθηκαν από το πλήρωμα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των επιβατών, δεδομένης της προειδοποίησης για σφοδρή κακοκαιρία την μοιραία νύχτα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lid6uxey6p)