Πληροφορίες για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες μεταδίδει το dpa, κάνοντας λόγο για επίθεση κατά τους εορτασμούς για την 650ή επέτειο της πόλης Ζόλινγκεν στη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Γύρω στις 9:45 μ.μ., ένας άνδρας, με χαρακτηριστικά Άραβα, μαχαίρωσε περαστικούς στο φεστιβάλ «Διαφορετικότητας», που ήταν σε εξέλιξη με αφορμή την συμπλήρωση 650 ετών  της πόλης Σόλινγκεν. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, φέρονται τρεις νεκροί, πέντε σοβαρά τραυματίες και άλλοι τέσσερις τραυματίες. Δεκάδες διασώστες ασχολούνται με την ανάνηψη των θυμάτων. Ο τόπος του εγκλήματος είναι το Fronhof, μια πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο της πόλης όπου είχε στηθεί μια σκηνή για το φεστιβάλ της πόλης και έπαιζαν ζωντανά συγκροτήματα.

Το φεστιβάλ της πόλης ακυρώθηκε και έσπευσαν οπλισμένες ειδικές μονάδες της αστυνομίας

Το φεστιβάλ της πόλης ακυρώθηκε μετά το έγκλημα και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας έκανε κύκλους πάνω από την αποκλεισμένη περιοχή. Βαριά οπλισμένες μονάδες της SEK με περίπου 40 ειδικά οχήματα από όλη τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία βρίσκονται στο Ζόλινγκεν. Οι διασταυρώσεις των δρόμων έκλεισαν και οι κάτοικοι κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης.

germania_maxairi1
germania_maxairi2
germania_maxairi3
germania_maxairi4
germania_maxairi_5
germania_maxairi6

Η Ελληνογερμανίδα Παναγιώτα Πετρίδου θα παρουσίαζε την βραδιά

Η Ελληνογερμανίδα παρουσιάστρια Παναγιώτα Πετρίδου, επρόκειτο να παρουσιάσει τη βραδιά. Η Πετρίδου ήταν στο σημείο και είναι πλέον ασφαλής, επιβεβαιώνει η διοίκηση της RTL. Η σταρ του Vox είναι σε σοκ.

Η Παναγιώτα Πετρίδου είναι παρουσιάστρια της γερμανικής τηλεόρασης. Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1979 στο Ζόλινγκεν της Γερμανίας από γονείς Έλληνες μετανάστες. Αφού τελείωσε το λύκειο, παρακολούθησε μια εκπαίδευση ως πωλήτρια αυτοκινήτων στην BMW. Εν συνεχεία εργάστηκε σε διάφορους κλάδους πωλήσεων. Από το 2004 πωλούσε αυτοκίνητα της μάρκας MINI και πολύ σύντομα κατάφερε ν’ αναδειχτεί ως η καλύτερη πωλήτρια της ΒMW, μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας. Το 2010 κάνει το ντεμπούτο της στη γερμανική τηλεόραση, όταν η SONY Pictures Television της πρότεινε την παρουσίαση ενός νέου είδους τηλεοπτικού σόου, στο οποίο θα ασχολούνταν με την πώληση μεταχειρισμένων οχημάτων στην εκπομπή Biete Rostlaube, suche Traumauto στον τηλεποπτικό σταθμό VOX. Το επόμενο βήμα στην καριέρα της έγινε το 2013 με μια δεύτερη εκπομπή με τίτλο Abgewürgt und Ausgebremst.

germania_ellinogermanida_paroysiastria


«Απόψε είμαστε όλοι σε σόκ»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Solinger Tageblatt», ο Philipp Müller, ένας από τους συνδιοργανωτές, εξήγησε στη σκηνή ότι η υπηρεσία διάσωσης μάχεται για τη ζωή εννέα ανθρώπων. Χιλιάδες επισκέπτες ακολούθησαν το αίτημα να αποχωρήσουν από την πλατεία με ηρεμία και να μην πανικοβληθούν. «Ο κόσμος είναι σοκαρισμένος αλλά ειρηνικός από την πλατεία», ανέφερε ο Müller.

Ο δήμαρχος Tim Kurzbach έγραψε στο Facebook: «Απόψε είμαστε όλοι στο Solingen σε σοκ, φρίκη και μεγάλη θλίψη. Όλοι θέλαμε να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο της πόλης μας και τώρα πρέπει να θρηνήσουμε θανάτους και τραυματισμούς. Μου ραγίζει η καρδιά που έγινε επίθεση στην πόλη μας. Έχω δάκρυα στα μάτια όταν σκέφτομαι αυτούς που χάσαμε. Προσεύχομαι για όλους όσους ακόμα παλεύουν για τη ζωή τους».

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο δράστης χρησιμοποίησε μαχαίρι για τις αποτρόπαιες πράξεις του και διέφυγε. Η αστυνομία έχει κηρύξει συναγερμό και ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του.

«Η ατμόσφαιρα είναι τρομακτική», λέει η Celine Derikartz, στην solinger-tageblatt.

Πολλοί επισκέπτες της εκδήλωσης είναι σοκαρισμένοι συμπεριλαμβανομένου του Lars Breitzke. Σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, ο άνδρας στεκόταν μπροστά στη σκηνή στο Fronhof όταν συνέβη το έγκλημα. Αναγνώρισε από την έκφραση στο πρόσωπο της τραγουδίστριας Suzan Töpfer ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Και τότε ένα άτομο έπεσε κάτω ένα μέτρο δίπλα μου», λέει ο Breitzke. Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν μεθυσμένος. Όταν όμως γύρισε, είδε περισσότερους ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος. Και αρκετές λίμνες αίματος.



Και στο παρελθόν υπήρξε επεισόδιο

Σημειώνεται ότι στην ίδια πόλη στο παρελθόν είχε υπάρξει επίθεση ακροδεξιών σε Τούρκους μετανάστες. Τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου 1993, τέσσερις νέοι από το Ζόλινγκεν από το ακροδεξιό περιβάλλον έβαλαν φωτιά στο σπίτι της οικογένειας Γκεντς. Πέντε κορίτσια και γυναίκες τουρκικής καταγωγής σκοτώθηκαν στην επίθεση και 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Κάθε χρόνο στην επέτειο της τραγωδίας πραγματοποιείται μια τελετή μνήμης σε συνεργασία με την οικογένεια Genç.