Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε ένα εστιατόριο στην Ιταλία, καθώς χρέωσε πελάτες 58 ευρώ για να… κόψουν την τούρτα γενεθλίων τους.

Ειδικότερα, μια οικογένεια βρέθηκε στο εν λόγω εστιατόριο, στη νότια περιοχή του Arezzo, έτσι ώστε να γιορτάσει τα γενέθλια της μητέρας, αφού ρώτησε εκ των προτέρων αν μπορεί να φέρει μια τούρτα από το ζαχαροπλαστείο.

Ωστόσο, μετά την απόλαυση ενός ήρεμου γεύματος την Πέμπτη, ο λογαριασμός των 659 ευρώ περιελάμβανε μια χρέωση 58 ευρώ, για να κόψουν την τούρτα και να την φέρουν στο τραπέζι.

Δείτε την απόδειξη:

apodixi_italia_estiatorio

Το κόστος αποδείχθηκε ακόμη πιο ακριβό από την τούρτα γενεθλίων, η οποία κόστισε 45 ευρώ, με δαπάνη 4,50 ευρώ για κάθε έναν από τους 13 καλεσμένους, αναφέρει η Corriere Fiorentino.

Ξεσπώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κόρη της οικογένειας διηγήθηκε την ιστορία σε μια ανάρτηση σε μια ομάδα του Arezzo στο Facebook.

Τι ισχυρίζεται το εστιατόριο στην Ιταλία

Ισχυρίστηκε ότι το εστιατόριο είπε ότι είναι ο κανόνας του μαγαζιού τους και έπρεπε να το πληρώσουν.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είπε στα ιταλικά ΜΜΕ: «Δεν χρεώνουμε κουβέρ και σερβίρουμε κυρίως πιάτα δικής μας παραγωγής, επομένως προσπαθούμε να αποθαρρύνουμε όσους φέρνουν πράγματα από έξω. Αν σκεφτούμε ότι στο Arezzo η μέση χρέωση κουβέρ είναι 2,5 ευρώ ανά άτομο, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά».

«Το εστιατόριό μου πρέπει να πληρώσει για τον σερβιτόρο που σερβίρει στο τραπέζι, το πλυντήριο πιάτων και άλλες σχετικές υπηρεσίες. Πρέπει να τα ανακτήσουμε με κάποιο τρόπο», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: Michele Morone: "Αναστάτωσε" τη Μύκονο με το καλογυμνασμένο του σώμα (Εικόνες)

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης παραδέχτηκε: «Δεν ήμουν εκεί εκείνο το βράδυ και οι υπάλληλοί μου ήταν ίσως πολύ ιδιότροποι στη διαχείριση της κατάστασης που είχε προκύψει, ίσως μειώνοντας λίγο τη συνηθισμένη τιμή ή ακόμη και μη χρεώνοντας τίποτα για την τούρτα».

«Καλύτερα 50 ευρώ λιγότερα και ο κόσμος να γυρίζει στο σπίτι χαρούμενος, παρά αυτή η παρεξήγηση στην οποία όλοι έχουμε ζημιά», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Αύγουστο, ένα άλλο εστιατόριο στην Ιταλία σόκαρε τους πελάτες του χρεώνοντάς τους 20 ευρώ, για να κόψουν μια τούρτα γενεθλίων.

Η οικογένεια είχε φέρει μαζί της την τούρτα για μια γιορτή στο Παλέρμο της Σικελίας. Αλλά οι θαμώνες του πάρτι έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι τους είχαν χρεώσει 20 ευρώ για το κόψιμο της τούρτας σε κομμάτια.