Βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, δείχνει έναν εκτοξευτή πυραύλων της SpaceX να ανατρέπεται τυλιγμένος στις φλόγες, καθώς επιστρέφει στη Γη, σηματοδοτώντας την πρώτη αποτυχία προσγείωσης από το 2021.

*Διαβάστε εδώ: Αμερικανός αξιωματούχος: Ποιοι είναι οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους η Τουρκία δεν μπορεί να αποκτήσει τα μαχητικά F-35

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος πύραυλος της SpaceX είχε πραγματοποιήσει 23 εκτοξεύσεις.

Το περιστατικό σηματοδοτεί το τέλος μιας σειράς επιτυχημένων προσγειώσεων για την εμπορική διαστημική εταιρεία που αριθμούσε πάνω από 200.

Ο πύραυλος έπρεπε να προσγειωθεί στην πλατφόρμα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ, ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, αυτή τη φορά η προσγείωση δεν ήταν επιτυχής.

«Μετά από μια επιτυχημένη άνοδο, ο πρώτος πύραυλος Falcon 9 ανατράπηκε μετά την προσγείωση στην πλωτή πλατφόρμα A Shortfall of Gravitas. Οι ομάδες αξιολογούν τα δεδομένα πτήσης και την κατάσταση του πυραύλου. Αυτή ήταν η 23η εκτόξευση του συγκεκριμένου πυραύλου», δήλωσε χαρακτηριστικά η SpaceX.


Για διαδικασία ρουτίνας έκαναν λόγο οι μηχανικοί της SpaceX

Οι μηχανικοί της SpaceX εμφανίζονταν σίγουροι για μια εκτόξευση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μιλώντας για μία διαδικασία ρουτίνας.

Αλλά αυτή η αυτοπεποίθηση κυριολεκτικά τινάχτηκε στον αέρα σήμερα το πρωί, Τετάρτη 28/08, όταν το livestream της SpaceX κατέγραψε τη στιγμή που ο εκτοξευτής προσγειώθηκε σε drone, πριν ανατραπεί σχεδόν αμέσως, τυλιγμένος στις φλόγες.


*Πληροφορίες: Dailymail