Ένας 12χρονος έφηβος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έστησε τον δικό του πάγκο με σπιτικό παγωτό αλλά το εγχείρημα δεν πήγε όπως θα περίμενε.

Ο λόγος για τον Danny Doherty ο οποίος κατέστρωσε ένα σχέδιο για να συγκεντρώσει χρήματα για την ομάδα χόκεϊ του αδελφού του, πουλώντας σπιτικό παγωτό. Αλλά λίγες μέρες αφότου έστησε το περίπτερο και σέρβιρε τα παγωτά του σε περίπου 20 άτομα, η οικογένεια του έλαβε μια επιστολή από το συμβούλιο υγείας της κοινότητάς τους στη Μασαχουσέτη που τον καλούσε να το κλείσει.

Οι αξιωματούχοι της πόλης είχαν λάβει καταγγελία και είπαν ότι το εγχείρημα του 12χρονου παραβίαζε τον Κώδικα Τροφίμων της Μασαχουσέτης.

Δείτε βίντεο:



ΗΠΑ: Πούλησε σπιτικό παγωτό για να στηρίξει την ομάδα του αδερφού του

«Ξαφνιάστηκα και αναστατώθηκα», είπε ο12χρονος για την επιστολή που έλαβε. «Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί πάγκοι με λεμονάδες και δεν τους κλείνουν». Η μητέρα του, η οποία είχε ενθαρρύνει τον γιο της να ξεκινήσει το περίπτερο αρκεί να προσφέρει τα μισά έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, επίσης αιφνιδιάστηκε.

«Κάποιος παραπονέθηκε. Αυτό ήταν το πιο απογοητευτικό για εμάς, ότι κάποιος θεώρησε απαραίτητο να διαμαρτυρηθεί για τον πάγκο ενός παιδιού», είπε. «Φαινόταν λίγο, ξέρετε, τρελό αν με ρωτάτε», δήλωσε στο Assocaited Press.

Αντί να το βάλει κάτω, ο έφηβος αποφάσισε να δώσει έστω το παγωτό που είχε απομείνει και να δεχτεί δωρεές για τους Boston Bear Cubs, μια ομάδα Χόκεϊ με παίκτες με σωματικές και αναπτυξιακές αναπηρίες - συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του, ο οποίος είναι αυτιστικός.

Τότε ήταν που ο φιλανθρωπικός έρανος της γειτονιάς εκτοξεύτηκε. Την πρώτη μέρα που μοίρασαν το παγωτό, τα αποθέματα τελείωσαν μέσα σε 10 λεπτά και συγκεντρώθηκαν 1.000 δολάρια. Στη συνέχεια, άρχισε να διαδίδεται ο έρανος και η σύγκρουση του 12χρονου με τις αρχές της κοινότητας. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν ρεπορτάζ για τον πάγκο παρακινώντας δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις να διοργανώσουν τους δικούς τους εράνους για την ομάδα χόκεϊ.

Έκλεισε για υγειονομικούς λόγους

Οι αξιωματούχοι της πόλης, εν τω μεταξύ, δήλωσαν ότι έλαβαν γράμματα μίσους και απειλές θανάτου για τη διαμάχη, η οποία, όπως είπαν, είχε διαστρεβλωθεί από τα μέσα ενημέρωσης. Υποστήριξαν ότι η οικογένεια είχε πουλήσει και στο παρελθόν το σπιτικό παγωτό της και μάλιστα το είχε προωθήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιστολή, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, εστάλη μόνο αφού η πόλη έλαβε αρκετές καταγγελίες και προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με την οικογένεια - κάτι που οι οικογένεια αμφισβητεί.

Ένας δημοτικός σύμβουλος, δήλωσε, επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ελήφθη η απόφαση να κλείσει ο πάγκος παρά την καλή πρόθεση του αγοριού, ότι υπάρχει «εύλογη ανησυχία για την υγεία», δεδομένου ότι το σπιτικό παγωτό μπορεί να μολυνθεί με μονοκυτταρογενή λιστέρια ή άλλα βακτήρια.

Τώρα, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20.000 δολάρια για την ομάδα χάρη στα μέλη της κοινότητας μετά την όμορφη πρωτοβουλία του 12χρονου αγοριού.