Η σκιά των συγκρούσεων παραμένει πάνω από τη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να επιμένει στην θέση του περί «ολοκληρωτικής νίκης» απέναντι στην ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς και την δεύτερη, να καταγγέλλει τον Νετανιάχου ότι δεν επιθυμεί μία συμφωνία για τη λήξη της σύρραξης.

Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες, Αίγυπτος και Κατάρ εργάζονται για την σύναψη μίας συμβιβαστικής λύσης, οι νέες συζητήσεις στο Κάιρο ολοκληρώθηκαν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, με τις δύο πλευρές να επιδίδονται σε ένα μπρα-ντε-φερ κατηγοριών και επίρριψης ευθυνών για τη συνέχιση του πολέμου.

@parapolitika

Συνεχίζεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, ενώ μόλις χθες το Ισραήλ εξαπέλυσε πολύνεκρη στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας σε βόρειους τομείς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, θορυβώντας τον ΟΗΕ #parapolitikagr #tiktokgreece #greece #mesianatoli

♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr - Parapolitika.gr



Παρά ταύτα, οι φόβοι για μία μεγαλύτερη σύρραξη έχουν για την ώρα μειωθεί, γεγονός που οφείλεται στις χαμηλού βεληνεκούς συγκρούσεις. Οι ανακοινώσεις των δύο αντίμαχων για τα εκατόρεθν πυρά παρουσιάζουν μεν, μία εντελώς διαφορετική εικόνα του πολέμου, αλλά δε, εκείνη των στοχευμένων επιθέσεων.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι απετράπη μία πολύ σοβαρή κλιμάκωση στο κέντρο της χώρας και η Χαμάς επισήμανε πως ήταν μία ελεγχόμενης κλίμακας απάντηση. Ταυτόχρονα, η δήλωση του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα για επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους και όχι σε περιοχές που θα μπορούσαν να πλήξουν αμάχους μεταφράζεται ως στοχευμένη απάντηση, καθώς σύμφωνα με αυτήν την θέση, στην δεύτερη περίπτωση το Ισραήλ θα είχε ανταποκριθεί άμεσα και με σκληρό τρόπο, θέτοντας την Μέση Ανατολή στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου.

Ταυτόχρονα, καθίσταται σαφές ότι οι επιφυλάξεις παραμένουν για την Χαμάς καθώς όσο παραμένουν εν εξελίξει οι μάχες στη Γάζα και δεν επιτυγχάνεται συμφωνία θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η Χεζμπολάχ, σύμφωνα και με δηλώσεις στελεχών της θα συνεχίσει την εκτόξευση πυραύλων προς το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «μεγάλο αριθμό Drones» και «πάνω από 320 ρουκέτες» σε 11 ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και στα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν, ως αντίποινα για τον θάνατο στελέχους του στρατιωτικού της βραχίονα σε ισραηλινό πλήγμα στη Βυρητό πριν ένα μήνα.