Την επιστροφή του στο Λονδίνο φέρεται να σχεδιάζει ο πρίγκιπας Χάρι, μετά τη «βόμβα» της αποχώρησής από τη Μεγάλη Βρετανία.

Έτσι, μετά από τέσσερα χρόνια στην εξορία που ο ίδιος επέβαλε στον εαυτό του, όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα και περιγράφει σε εκτενές της ρεπορτάζ η Mail on Sunday, ο πρίγκιπας Χάρι σχεδιάζει προσεκτικά την επιστροφή του στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε ενδεχομένως και η αθόρυβη επίσκεψή του στην Αγγλία για λίγες ώρες την προηγούμενη εβδομάδα.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3te9wkb0wd5)
Δεν σκέφτεται να μετακομίσει, αλλά να περνά χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον βασιλιά Κάρολο και να επιστρέψει και στη βασιλική οικογένεια αναλαμβάνοντας ήσσονος σημασίας βασιλικές υποχρεώσεις.

Ολα αυτά, σύμφωνα με τη Mail, ύστερα από χρόνια απογοητεύσεων στις ΗΠΑ, όπου οι συμβουλές των ειδικών επικοινωνίας δεν φαίνεται να αποδίδουν καρπούς και η ζωή εκεί δεν φαίνεται να ικανοποιεί τον πρίγκιπα.

«Ήταν μια πραγματικά μεγάλη έκπληξη», δήλωσε μια πηγή στη Mail on Sunday, με την εφημερίδα να αποκαλύπτει ότι ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά έχει καταστρώσει ένα μυστικό σχέδιο προκειμένου να αποκαταστήσει την εικόνα του και να μπορέσει να επιστρέψει στην Βρετανία.


Πρίγκιπας Χάρι: Τι έχει πει σε φίλους και συνεργάτες

Ο πρίγκιπας Χάρι, όπως αναφέρει μια πηγή, απομακρύνεται από τους εκδότες στο Χόλιγουντ και ζητά συμβουλή από τους παλιούς του φίλους και συνεργάτες.

«Ξεκάθαρα ο πρίγκιπας Χάρι σκέφτεται ‘πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό γιατί αυτό που κάνω σαφώς δεν λειτουργεί’. Σκέφτεται ξανά τον τρόπο που λειτουργεί» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με πρώην βοηθούς του στη Βρετανία, ζητώντας συμβουλές από ανθρώπους «από την παλιά του ζωή», καθώς προσπαθεί να τερματίσει την «εξορία του στις ΗΠΑ» και προσπαθεί να «αποκαταστήσει» την εικόνα του.

Την ίδια ώρα συνομιλεί στο Whatsapp με αρκετούς φίλους του στο Ηνωμένο Βασίλειο που είναι έτοιμοι να τον βοηθήσουν να δημιουργήσει μια ομαλή πορεία επιστροφής στη Βρετανία. Φέρονται μάλιστα να έχουν ονομάσει την... επιχείρηση ως «Βγάλτε τον Χάρι από τον πάγο».

Φαίνεται αυτή να είναι η τελευταία του κίνηση στην προσπάθειά του να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του και να συμφιλιωθεί με την οικογένειά του. Σύμφωνα με τη Mail, θα μπορούσε ενδεχομένως να σημαίνει απλά ότι «δρομολογεί μια μερική επιστροφή στη βασιλική οικογένεια».

«Είναι ξεκάθαρο ότι απλώνει το χέρι του σκεπτόμενος: "Πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό, γιατί αυτό που κάνω είναι ξεκάθαρο ότι δεν λειτουργεί". Με λίγα λόγια, επανεξετάζει τον τρόπο με τον οποίο κινείται».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Χάρι, μαζί με τη Μέγκαν Μαρκλ, «δεν επιδιώκουν μόνιμη επιστροφή» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ολα αυτά θα ήταν δυνατά, ανέφερε η ίδια πηγή, «μόνο αν ορισμένα μέλη της οικογένειας το επέτρεπαν». Και οι σχέσεις μαζί τους, σημειώνεται, είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Ένας φίλος φέρεται να έχει καταρτίσει μάλιστα ήδη ένα σχέδιο για το πώς ο Χάρι μπορεί να ξαναμπεί στους βρετανικούς κύκλους - και ενδεχομένως να εκτελέσει «πολύ χαμηλών τόνων βασιλικά καθήκοντα». Η πηγή πρόσθεσε ότι ο φίλος «πιστεύει ότι αν ο Χάρι επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με μηδενική φασαρία και έχοντας μηδενική δημοσιότητα και παρευρεθεί σε πολύ κοσμικές εκδηλώσεις, θα μπορούσε να κερδίσει ξανά το βρετανικό κοινό».

Μάλιστα λέγεται ότι ο πρώην προσωπικός γραμματέας του πρίγκιπα Έντουαρντ Λέιν Φοξ φέρεται να είναι επικεφαλής των σχεδίων για την επιστροφή του. «Φοβάμαι ότι αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο έχω άποψη», είπε ο Λέιν Φοξ.


Απογοητευμένος ο Χάρι από τη ζωή του στην Καλιφόρνια

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι βρετανικοί Times ανέφεραν ότι ο Χάρι ήταν απογοητευμένος από πτυχές της ζωής του στην Καλιφόρνια και δυσκολευόταν να ξεπεράσει το παρελθόν.

Ένας φίλος του Δούκα του Σάσεξ υποστήριξε στο δημοσίευμα ότι είναι ένας από τους λίγους που δέχονται «τα περίεργα WhatsApp από τον Χάρι» και ότι εμφανίζεται «θυμωμένος». «Είναι ένα θυμωμένο αγόρι. Τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί όπως ήθελε», υποστήριξε.

«Νομίζω ότι του λείπει απελπισμένα να είναι εδώ [στη Βρετανία] και θέλει να τον θαυμάζουν περισσότερο. Όποιος τον ξέρει, νιώθει ότι θα προτιμούσε να είναι στην κορυφή της δημοσιότητας εδώ, με όλους να τον αγαπούν, όπως κάνουν με τον Γουίλιαμ και την Κέιτ».

Μια άλλη πηγή που ισχυρίζεται το δημοσίευμα ότι γνωρίζει τον Χάρι από τα εφηβικά του χρόνια πρόσθεσε ότι του λείπει ο αγγλικός τρόπος ζωής.

«Έχει καταλήξει απομονωμένος από την οικογένειά του και τους περισσότερους από τους παλιούς του φίλους, σε ένα περιβάλλον όπου οι φιλίες σου δεν είναι σαν αυτές που σφυρηλατούσες ως νέος», είπε.

«Λάτρευε τις βραδινές εξόδους στην παμπ και την παρέα στην εξοχή με τους φίλους του».

Ένας πρώην σύμβουλος του Χάρι δήλωσε επίσης στους Times ότι «το μόνο που κάνει [ο Χάρι]» είναι «να περνάει χρόνο αναπολώντας το παρελθόν». «Μακάρι να μπορούσε να κοιτάξει μπροστά», πρόσθεσε η πηγή.


Η ζωή στην Αμερική

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μακρλ έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο για τη Βόρεια Αμερική λίγο μετά την αποχώρησή τους από τα καθήκοντά τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας τον Ιανουάριο του 2020.

Έκτοτε το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας με τα παιδιά τους, τον πρίγκιπα Άρτσι και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ.

Οι Σάσεξ πιστεύεται ότι είναι αποξενωμένοι από τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, με το ρήγμα στη σχέση του πρίγκιπα Χάρι με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να μεγαλώνει συνεχώς.

Ο πρίγκιπας Χάρι συναντήθηκε ξανά με τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ στην κηδεία του λόρδου Robert Fellowes την Πέμπτη, αλλά τα δύο αδέρφια πιστεύεται ότι κράτησαν αποστάσεις και δεν μίλησαν μεταξύ τους.

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχουν τεταμένη σχέση από την αρχή της σχέσης του δούκα του Σάσεξ με τη Μέγκαν Μαρκλ, όταν η τότε αρραβωνιαστικιά του είχε τσακωθεί με την Κέιτ Μίντλετον πριν από τον γάμο τους.


Θετικός και o Κάρολος στην επιστροφή Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι έκανε μια σειρά από ισχυρισμούς εναντίον του αδερφού του πρίγκιπα Γουίλιαμ και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας στα απομνημονεύματά του «Spare». Περιέγραψε μάλιστα έναν άγριο τσακωμό με τον αδερφό του για τη Μέγκαν Μαρκλ.

Το παλάτι του Κένσινγκτον και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν απαντήσει δημόσια στους ισχυρισμούς του πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να είναι ανοιχτός στο να επιδιορθώσει τη σχέση του με τον μικρότερο γιο του.

Ένας φίλος του πρίγκιπα Χάρι, τον οποίο επικαλείται η Sunday Mail, φέρεται να έχει σχεδιάσει μια στρατηγική που περιγράφει πώς ο δούκας του Σάσεξ θα μπορούσε να αρχίσει να κινείται ξανά στους κύκλους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αν ο πρίγκιπας Χάρι επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με «μηδενική φασαρία» και κάνει κάνει «κοσμικές εκδηλώσεις», τότε θα μπορούσε να κερδίσει ξανά το βρετανικό κοινό.

Προειδοποίησαν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας το επιτρέψουν.

Ο πρώην γραμματέας του πρίγκιπα Χάρι Edward Lane Fox φέρεται να ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του, αλλά είπε στη Mail Online ότι δεν ήταν κάτι για το οποίο έχει άποψη.

Μια επιστροφή στη βασιλική οικογένεια μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη από ό,τι μπορεί να φανταστεί ο πρίγκιπας Χάρι, δεδομένων και των όρων της συνόδου του Sandringham που έκρινε τον ρόλο των Σάσεξ εκτός μοναρχίας.

Μένει να φανεί αν τελικά ο πρίγκιπας Χάρι μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί ή θέλει να ανοίξει ξανά τη συμφωνία που συνήφθη το 2020 στη σύνοδο του Sandringham.