Βίντεο με τους έξι ομήρους που δολοφονήθηκαν δημοσίευσε η Χαμάς, μία ημέρα μετά τον εντοπισμό τους από τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, οι όμηροι επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους, μιλώντας σε μία κάμερα.

Το βίντεο κόβεται και η Χαμάς προειδοποιεί ότι θα δημοσιεύσει τα «τελευταία τους μηνύματα», πριν δολοφονηθούν. Το βίντεο τελειώνει με την απειλή ότι το μήνυμα θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ώρες.

Σημειώνεται ότι οι έξι όμηροι ήταν οι Κάρμελ Γκατ, Έντεν Γερουσάλμι, Χερς Γκόλντμπεργκ - Πόλιν, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι σοροί των ομήρων ανασύρθηκαν από τον ισραηλινό στρατό το πρωί της Κυριακής από τη Ράφα. Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι οι όμηροι πυροβολήθηκαν από κοντά και δολοφονήθηκαν είτε την Πέμπτη είτε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε βολές κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορώντας τον ότι δεν κάνει αρκετά για να υπάρξει συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.