Στην επιχείρηση ρυμούλκησης του δεξαμενόπλοιου «SOUNION» σε ασφαλές λιμάνι αναμένεται να διαδραματίσει ενεργό ρόλο η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΨΑΡΑ».

Συγκεκριμένα, η ελληνική φρεγάτα, με τη συνδρομή μίας γαλλικής και ενός ιταλικού αντιτορπιλικού που καταπλέουν προς την περιοχή που βρίσκεται το φλεγόμενο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, που χτυπήθηκε από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, στις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι διαβεβαίωσαν ότι δεν θα εμποδίσουν τη ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου

Το δεξαμενόπλοιο είναι έμφορτο με 150.000 τόνους αργού πετρελαίου και τα τρία πολεμικά σκάφη που μετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Aspides -ανάμεσά τους η ελληνική φρεγάτα- αναμένεται να προσεγγίσουν τις επόμενες ώρες. θα παράσχουν προστασία τόσο στο δεξαμενόπλοιο όσο και στα δύο ρυμουλκά σκάφη που έχουν σπεύσει προς συνδρομή για να φτάσει σε ασφαλές λιμάνι και να αποφευχθεί οικολογική καταστροφή από τη διαρροή του φορτίου του.

Οι Χούθι είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα εμπόδιζαν τη ρυμούλκηση του Sounion, ωστόσο νωρίτερα σήμερα προχώρησαν σε δύο ακόμη επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.