Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που μια φάλαινα 30 τόνων «πέταξε» στον αέρα έναν κολυμβητή ανοιχτά του λιμανιού του Σάουθπορτ στην Αυστραλία.

Στο εν λόγω βίντεο, φαίνεται η φάλαινα να σηκώνει στον αέρα τον οδηγό ομάδας τουριστών σε θαλάσσια εξόρμηση «κολύμβησης με φάλαινες». 

 

Δύο τουρίστες από την ομάδα κατέγραψαν το βίντεο. Σύμφωνα με την Ζακλίν Πέιν η οποία κατέγραψε τη σκηνή μαζί με τον σύζυγό της, Μαξ Πέρσιν, «οι φάλαινες κολυμπούσαν μαζί μας για περίπου 20 λεπτά και όλο και μας πλησίαζαν. Δεν περιμέναμε να έρθουν τόσο κοντά αλλά ήταν αρκετά περίεργες όπως μας είπε ο οδηγός μας, πράγμα αρκετά σπάνιο».

Η ομάδα τουριστών κολυμπούσε, όταν ξαφνικά άκουσε κραυγές από το συνοδευτικό σκάφος. Τότε, σύμφωνα με την κυρία Πέιν, «γυρίσαμε το βλέμμα και είδαμε τον οδηγό στον αέρα».

Όταν οι τουρίστες επέστρεψαν στο τουριστικό σκάφος, τους εξήγησαν ότι η φάλαινα κατευθυνόταν προς ένα άλλο μέλος της ομάδας, δηλαδή τον οδηγό, τον οποίο έσπρωξε, με αποτέλεσμα να βρεθεί αυτός στον αέρα.

Παρολ' αυτά, όπως τους εξήγησαν, ήταν πολύ τυχεροί που είχαν την ευκαιρία εστω και με αυτόν τον τρόπο να δουν τις αντιδράσεις μιας τέτοιας φάλαινας.