Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η απάντηση της Κάμαλα Χάρις σε άτομο που διέκοψε ομιλία της στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια.

*Διαβάστε εδώ: Εκλογές ΗΠΑ 2024: Ατύχημα στην αυτοκινητοπομπή του Τιμ Γουόλς - Δεν τραυματίστηκε ο υποψήφιος

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Τζο Μπάιντεν στη συνάντηση με συνδικαλιστές, επ' ευκαιρία της Ημέρας των Εργαζομένων (Labor Day), η Κάμαλα Χάρις επικεντρώθηκε στην προεκλογική ομιλία της στην υπεράσπιση της μεσαίας και της εργατικής τάξης, που θα ωφεληθεί, όπως είπε, περισσότερο από μια κυβέρνησή της παρά από μια επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Ενώ εμείς μαχόμαστε για να πάμε μπροστά, ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να μας πάει πίσω, κυρίως σε μια εποχή στην οποία οι εργάτες δεν είχαν την ελευθερία να οργανωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χάρις, έχοντας στο πλευρό της εκπροσώπους των συνδικάτων των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

«Θα πάει φυλακή», πετάχτηκε ένα άτομο από το ακροατήριο, με τη Χάρις να απαντά αμέσως: «Τα δικαστήρια θα το χειριστούν αυτό, εμείς θα δούμε τι θα κάνουμε τον Νοέμβριο. Πώς σας φαίνεται αυτό;».

«Δεν θα πάμε πίσω!», απάντησε το πλήθος, επαναλαμβάνοντας ένα από τα συνθήματα της προεκλογικής της εκστρατείας.


Δημοσκόπηση: Οι γυναίκες ψηφοφόροι στηρίζουν τη Χάρις

Κι ενώ οι δύο μονομάχοι ανεβάζουν στροφές στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, μια νέα δημοσκόπηση των ABC News / Ipsos δείχνει ότι η Κάμαλα Χάρις έχει αυξήσει το προβάδισμά της μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων στις 13 ποσοστιαίες μονάδες, 54% έναντι 41% του Τραμπ, άλλη μια ένδειξη ότι η κρίσιμη αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου θα κριθεί και στη «μάχη» μεταξύ αρρένων ψηφοφόρων και γυναικών.

Ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος προηγείται κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες (51% έναντι 46%) της Χάρις, ποσοστό που δεν θεωρείται σημαντικό στατιστικά.

Οι Δημοκρατικοί έχουν επωφεληθεί από την άνοδο του ακτιβισμού των γυναικών για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα μετά την απαγόρευση των αμβλώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο και το επιτελείο της Χάρις προσπαθεί να οικοδομήσει πάνω σε αυτή τη δυναμική, την ώρα που οι Ρεπουμπλικανοί ενδίδουν σε μεγάλο βαθμό στις φαλλοκρατικές εκκλήσεις του Τραμπ.

Μεγάλο μέρος της αλλαγής στάσης γυναικών - ανδρών ψηφοφόρων στις νέες δημοσκοπήσεις σημειώθηκε μεταξύ των λευκών. «Η στήριξη των λευκών γυναικών προς τον Τραμπ, από το +13% πριν από το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών μειώθηκε τώρα στο +2%, ενώ εκείνη των λευκών ανδρών αυξήθηκε από το +13% στο +21% τώρα», επισήμανε ο διευθυντής δημοσκοπήσεων του ABC News, Γκάρι Λάνγκερ.