Η υπόθεση ενός πρώην κορυφαίου ουρολόγου στη Νέα Υόρκη κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού φέρεται να εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερους από 300 άνδρες.

O Darius Paduch συνελήφθη τον Απρίλιο του 2023 και καταδικάστηκε έναν μήνα μετά σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για 13 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Ωστόσο, έχουν εμφανιστεί ακόμα 143 ασθενείς του, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του, εκτοξεύοντας τον αριθμό των θυμάτων του σε συνολικά 310! Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που καταγράφεται σε υπόθεση κακοποίησης ανδρών από έναν και μόνο δράστη, σύμφωνα με δικηγόρους. Όπως δήλωσε στη «New York Post» ο δικηγόρος δεκάδων από τους ενάγοντες, Anthony Di Pietro: «Ο Darius Paduch εκμεταλλεύτηκε περισσότερους άνδρες ασθενείς από οποιοδήποτε άλλο "αρπακτικό" στην Ιστορία».

Μάλιστα, σε νέα δικαστικά έγγραφα για την υπόθεση που επικαλείται το τοπικό Μέσο διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ο ουρολόγος ενδέχεται να κακοποίησε χιλιάδες άνδρες κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του.



Ανατριχιαστικές περιγραφές

Ανατριχιαστικές περιγραφές περιλαμβάνουν οι μηνύσεις, που κατατέθηκαν χθες, Τρίτη (3/9), στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, από θύματα κάθε ηλικίας, από μικρά αγόρια μέχρι συνταξιούχους. Ένας από τους ασθενείς που αναφέρονται στις μηνύσεις επισκεπτόταν τον Paduch για περισσότερο από μια δεκαετία, ξεκινώντας από τα 7 του χρόνια, ενώ ένα άλλο θύμα του ήταν μόλις 13 ετών.

Ο Paduch εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ουρολόγος στο Weill Cornell Medical Center, το New York-Presbyterian Hospital και άλλα γνωστά νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, το κύρος των οποίων του επέτρεπε να εξαπατά πιο εύκολα τα θύματά του. Ασκούσε το επάγγελμα του ουρολόγου μέχρι τη σύλληψή του, το 2023, όμως υπάρχουν ισχυρισμοί ότι οι εργοδότες του γνώριζαν για τις αποκρουστικές πρακτικές τουλάχιστον από το 2017.

Η διαστροφή του Νεοϋορκέζου ουρολόγου δεν είχε όρια, αφού έκανε ενέσεις σε μόρια ασθενών του με ουσίες που τους προκαλούσαν στύση για μεγάλα χρονικά διαστήματα, έκανε επεμβάσεις μεγέθυνσης πέους που οδηγούσαν σε παραμόρφωση, πραγματοποιούσε κυστεοσκοπήσεις -διαγνωστική εξέταση όπου ένα εργαλείο σαν σωληνάκι εισάγεται στην ουρήθρα- χωρίς αναισθησία και ανάγκαζε ορισμένους ασθενείς να πέσουν στα τέσσερα για υποτιθέμενες εξετάσεις. Όλα αυτά τα έκανε, όπως υποστηρίζουν τα έγγραφα, προκειμένου να αντλεί ικανοποίηση από τον εξευτελισμό τους.

«Είναι χειρότερο απ' ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», δήλωσε η μητέρα ενός από τα θύματα του Paduch. «Οι ασθενείς εμπιστεύονται αυτά τα λεγόμενα "κορυφαία νοσοκομεία" για την παροχή ασφαλούς και κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που απαιτούν ευαίσθητη μεταχείριση. Δεν μπαίνουν σε ένα ιατρικό κέντρο πιστεύοντας ότι μπορεί να τους εκμεταλλευτεί ένας διεστραμμένος εγκληματίας με λευκή ιατρική ποδιά», δήλωσε ο δικηγόρος Di Pietro.


Η κακοποίηση συνέβαινε και μπροστά σε άλλους

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως υποστηρίζεται στα δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η «New York Post», η κακοποίηση συνέβαινε μπροστά σε νοσηλευτές, βοηθούς ή ακόμα και άλλους γιατρούς.

Υπό το πρόσχημα της παροχής ιατρικής φροντίδας, ο γιατρός πολλές φορές απαιτούσε από ασθενείς να αυνανίζονται μπροστά του -ή το έκανε ο ίδιος για εκείνους- με την ταυτόχρονη αναπαραγωγή πορνογραφικού υλικού. Μερικές φορές μετρούσε τα μόρια των ασθενών του ενώ ήταν σε στύση και χρησιμοποιούσε πάνω τους «σεξουαλικά παιχνίδια σε σχήμα φαλλού».


Οι σοκαριστικές καταγγελίες

Ένας ασθενής κατήγγειλε ότι ο Paduch είχε σφίξει το μόριό του τόσο δυνατά, που «ήταν μελανιασμένο για εβδομάδες μετά», ενώ ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός τού «έγραψε» έναν μεγάλο όγκο φαρμάκων χωρίς λόγο και υπέστη ηπατική ανεπάρκεια.

Άλλος ασθενής, ηλικίας 56 ετών, ήταν ξαπλωμένος στο τραπέζι της εξέταξης και «ο Paduch ξεκούμπωσε το παντελόνι του» και είπε στον άνδρα ότι «ήθελε να του δείξει πώς είναι ένα πέος σε στύση», αναφέρουν επιπλέον δικαστικά έγγραφα.


Ομαδική αγωγή

Ο δικηγόρος Di Pietro κατέθεσε τον περασμένο Αύγουστο μια ομαδική αγωγή κατά του Paduch και των εργοδοτών του, στους οποίους περιλαμβάνονται τα Weill Cornell Medicine Centre, NewYork Presbyterian Hospital, Northwell Health και Columbia University.

Δικαστής απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του Paduch, τον περασμένο Ιούλιο, να σφραγίσουν τη συλλογική αγωγή του D iPietro, στην οποία έχουν έκτοτε προστεθεί δεκάδες θύματα.

Τα 143 νέα θύματα δεν συμμετέχουν επί του παρόντος στην ομαδική αγωγή και έχουν καταθέσει ατομικές αγωγές.