Νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε στη Λβιβ της Ουκρανίας στα δυτικά σύνορα της χώρας, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι, εκ των οποίων τρία παιδιά, να σκοτωθούν.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των νεκρών ήταν ένα μωρό και δύο κορίτσια ηλικίας 9 και 14 ετών, καθώς και μια γυναίκα που εργαζόταν ως μαία στην πόλη, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο δήμαρχος της Λβιβ, Andriy Sadovy, ανέφερε ότι η Ρωσία επιτέθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υπερηχητικούς πυραύλους στην πόλη, ενώ εκρήξεις ακούστηκαν και πάνω από την πρωτεύουσα, Κίεβο, καθώς η αεράμυνα προσπαθούσε να αποκρούσει τους ρωσικούς πυραύλους.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι ολόκληρη η χώρα έχει τεθεί σε αεροπορικό συναγερμό, με τον Sadovy να δηλώνει ότι περισσότερα από 50 κτίρια στην καρδιά της πόλης είχαν υποστεί ζημιές, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών, σχολείων και κλινικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Λβιβ έχει σε μεγάλο βαθμό γλιτώσει από τις χειρότερες μάχες κατά τη διάρκεια των 2,5 ετών του πολέμου, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ρωσικά πλήγματα στόχευσαν τις ενεργειακές υποδομές της πόλης.

Φωτογραφίες μετά τη ρωσική επίθεση στη Λβιβ:

lviv_epithesi01
lviv_epithesi02
lviv_epithesi03
lviv_epithesi04
lviv_epithesi05
lviv_epithesi06
lviv_epithesi07