Η βασίλισσα Καμίλα επέστρεψε στα καθήκοντά της έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές και μία από τις πρώτες της κινήσεις ήταν να μιλήσει για την πορεία της υγείας του βασιλιά Καρόλου. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε νέο κέντρο για τον καρκίνο στο Royal United Hospital στο Bath, ρωτήθηκε για τον Κάρολο, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη με τη νόσο. «Είναι καλά;» ρώτησε μια γυναίκα την Καμίλα. «Πάει πολύ καλά», απάντησε εκείνη, σε μια θετική ενημέρωση για την υγεία του βασιλιά.

Η τελευταία φορά που το Μπάκιγχαμ παρείχε επίσημη ενημέρωση για την υγεία του βασιλιά Καρόλου ήταν τον Απρίλιο, όταν ανακοίνωσε ότι θα επέστρεφε στις δημόσιες υποχρεώσεις του, αλλά η θεραπεία του δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού είχε πει τότε ότι «οι γιατροί είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, ώστε ο βασιλιάς είναι πλέον σε θέση να επαναλάβει μια σειρά από καθήκοντα δημόσιας επαφής. Οι προσεχείς δεσμεύσεις θα προσαρμοστούν όπου χρειάζεται για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τη συνεχή ανάκαμψη της Αυτού Μεγαλειότητας».

Ακόμη ο εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι είναι «πολύ ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής και παραμένουν θετικοί για τη συνεχιζόμενη ανάρρωση του βασιλιά».