Τη Ρωσία σχεδιάζει να κατηγορήσει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν για συνεχή προσπάθεια επηρεασμού των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2024.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζει ότι Μέσα Ενημέρωσης και διαδικτυακές πλατφόρμες που χειραγωγούνται από το Κρεμλίνο, χρησιμοποιούνται προκειμένου να στοχεύσουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους με ψευδείς ειδήσεις, αναφέρει το CNN που επικαλείται έξι πηγές επί του θέματος.

Εκλογές ΗΠΑ: Οι κινήσεις στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν

Αναμένεται ότι οι ΗΠΑ θα προβούν σε μια σειρά κινήσεων την Τετάρτη με στόχο την αντιμετώπιση των προσπαθειών του Κρεμλίνου. Το CNN αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος θα καταδικάσει δημοσίως τις ενέργειες και το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ανακοινώσει μέτρα επιβολής του νόμου με στόχο τη μυστική ρωσική εκστρατεία, ανέφεραν οι πηγές.

Το RT, το ρωσικό κρατικό δίκτυο μέσων ενημέρωσης, είναι ένα από τα κύρια σημεία εστίασης της αμερικανικής ανακοίνωσης, ανέφεραν οι πηγές. Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν το ρωσικό Μέσο ως βασικό κομμάτι των προσπαθειών προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Στο σύνολό τους οι ενέργειες θα είναι η πιο σημαντική δημόσια απάντηση της κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι στιγμής στις φερόμενες ρωσικές επιχειρήσεις επιρροής που στοχεύουν σε Αμερικανούς ψηφοφόρους. Αφού οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν ότι προσπάθησε να χακάρει τόσο την εκστρατεία του Τραμπ όσο και την εκστρατεία Μπάιντεν-Χάρις τον περασμένο μήνα, οι αναμενόμενες ενέργειες της Τετάρτης είναι μια υπενθύμιση ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να θεωρούν τη Ρωσία ως εξέχουσα απειλή ξένης επιρροής στις εκλογές του Νοεμβρίου, δήλωσαν οι πηγές.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μέρικ Γκάρλαντ, θα φιλοξενήσει μια συνεδρίαση της Ομάδας Δράσης για τις Εκλογικές Απειλές του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία θα συμμετάσχουν ανώτερα στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή του FBI, Κρίστοφερ Ρέι.

Μια άλλη ρωσική εταιρεία που αναμένεται να κατονομάσουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι την Τετάρτη είναι η Social Design Agency, στην οποία το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις επειδή φέρεται να διαχειρίζεται ιστοσελίδες ψεύτικων ειδήσεων στην Ευρώπη για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης, ανέφεραν τρεις από τις πηγές.

Η πρώην γνωστή ως Russia Today, η RT, διαχειρίζεται τηλεοπτικές και διαδικτυακές πλατφόρμες σε όλο τον κόσμο που προωθούν την ατζέντα του Κρεμλίνου.