Άφωνοι έμειναν επιστήμονες από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι κατέγραψαν για πρώτη φορά μία άνευ προηγουμένου μάχη μεταξύ δύο από τα μεγαλύτερα είδη φιδιών στον κόσμο.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο αγρόκτημα άγριας ζωής Akiz στο Chittagong ανάμεσα σε δύο πύθωνες για την «επικράτηση» ενός από τα δύο ερπετά στη φάρμα, όπου υπήρχε πληθώρα φαγητού.

Συγκεκριμένα, ένας βιρμανικός πύθωνας, μήκους 3,5 μέτρων, ο οποίος φτάνει το μέγιστο τα 137 κιλά, κατάπιε ζωντανό έναν δικτυωτό πύθωνα, ο οποίος ζει στις ζούγκλες της Μαλαισίας και της Μιανμάρ και το βάρος του μπορεί να φθάσει τα 120 κιλά!

Ο πύθωνας Βιρμανίας άρχισε να περιστρέφεται σφιχτά γύρω από το άλλο φίδι και να το καταπίνει από την ουρά του. Μάλιστα, χρειάστηκε περίπου δύο ώρες για να καταβροχθίσει πλήρως το θήραμά του, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Reptiles and Amphibians.

Όπως δήλωσε στο Live Science ο συν-συγγραφέας της μελέτης Ashikur Rahman Shome, οικολόγος άγριας ζωής στο Πανεπιστήμιο της Ντάκα στο Μπαγκλαντές: «Ήταν μια πραγματικά ασυνήθιστη κατάσταση να βρεθούν δύο πύθωνες στην ίδια περιοχή».