«Θυσιάστηκα στο βωμό της ακολασίας, νιώθω αηδία», ήταν τα πρώτα λόγια της 72χρονης Ζιζέλ Πελικό, στην έναρξη της κατάθεσής της στο δικαστήριο της Αβινιόν στη Γαλλία.

Η γυναίκα επί τουλάχιστον δέκα χρόνια ήταν θύμα κατά συρροήν βιασμών, ενώ ήταν ναρκωμένη, από τον σύζυγό της, αλλά και από αγνώστους που προσκαλούσε ο ίδιος από το διαδίκτυο.

* Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Οι κινήσεις που "έκαψαν" τον Πελικό και τους βιαστές της συζύγου του - Πώς "στρατολογούσε" τους κακοποιητές της

«Ούτε μια φορά δε σκέφτηκε ότι κινδύνευα. Όλα όσα έχτισα με τον κ. Πελικό καταρρέουν. Τρία παιδιά, επτά εγγόνια, ένα δεμένο ζευγάρι. Ακόμα και οι φίλοι μας έλεγαν ότι ήμασταν το ιδανικό ζευγάρι», συνέχισε η 72χρονη ταραγμένη.


Όπως είπε, παρακολούθησε όλα τα βίντεο των βιασμών της που είχε τραβήξει ο σύζυγός της και κατέρρευσε ψυχολογικά.

«Δεν είναι σκηνές σεξ, είναι σκηνές βιασμού, υπάρχουν δύο ή τρεις από αυτούς πάνω μου. Είμαι αναίσθητη. Ποτέ δεν έχω κάνει τρίο ούτε swinging», είπε και πρόσθεσε:

«Θυσιάστηκα στο βωμό της ακολασίας (…) Όταν βλέπεις αυτή τη γυναίκα, ναρκωμένη, κακοποιημένη, νεκρή σε ένα κρεβάτι, φυσικά το σώμα δεν είναι κρύο, είναι ζεστό, αλλά είμαι σαν νεκρή. Αυτοί οι άνδρες με κακοποιούν, με εκμεταλλεύονται».
Η 72χρονη αρνήθηκε να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών και απαίτησε από τη γαλλική δικαιοσύνη να γίνουν όλα δημόσια, «ώστε η ντροπή να αλλάξει στρατόπεδο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί έως τώρα στο δικαστήριο, η φρίκη ξεκίνησε το 2011 και συνεχίστηκε για μια δεκαετία.

Γαλλία: Οι βιαστές υπάκουαν τους κανόνες του συζύγου

Οι άνδρες που προσκαλούσε ο Πελικό για να βιάσουν τη σύζυγό του, υπάκουαν τυφλά τις εντολές του. Δεν μπορούσαν να μιλήσουν δυνατά, έπρεπε να βγάλουν τα ρούχα τους στην κουζίνα, δεν έπρεπε να φορούν άρωμα ή να έχουν καπνίσει.

Μερικές φορές έπρεπε να περιμένουν έως και μιάμιση ώρα σε κοντινό πάρκινγκ για να δράσει πλήρως το υπνωτικό που της είχε δώσει ο σύζυγός της, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η αρρωστημένη δράση του Πελικό αποκαλύφθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν συνελήφθη να παίρνει φωτογραφίες κάτω από τις φούστες γυναικών σε ένα σούπερ μάρκετ. Η αστυνομία κατάσχεσε το κινητό του και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές και βρήκε σε αυτά τα αποτρόπαια βίντεο από τους βιασμούς της συζύγου του.

Γαλλία: Τους παρότρυνε να μη φορούν προφυλακτικό

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο βιβλίο της, η κόρη του Ντομινίκ Πελικό, Καρολίν Νταριάν, έντυνε τη μητέρα της σαν φτηνή πόρνη και απαγόρευε σε πολλούς από τους άνδρες, που προσκαλούσε για να τη βιάσουν, να φορούν προφυλακτικό. Μάλιστα ένας από αυτούς ήταν θετικός στον ιό HIV και παρ’ ότι το γνώριζε, του απαγόρευσε να βάλει προφυλακτικό.
Σε άλλη ενότητα του βιβλίου της η Νταριάν περιγράφει πώς έμαθε ότι ο πατέρας της είχε ναρκώσει και την ίδια, προκειμένου να τη φωτογραφίσει με τα εσώρουχά της σε εμβρυική στάση.