Το πολιτικό έργο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ σχολίασε η δισέγγονή του, Αλέξα, μέσα από το TikTok, η οποία μέσω ενός trend της πλατφόρμας δίχασε τους χρήστες του διαδικτύου με την ανάρτησή της για τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η Αλέξα δημοσίευσε δύο φωτογραφίες, όπου στην πρώτη φαίνεται εκείνη σε μικρή ηλικία να κρατάει το χέρι το Γκορμπατσόφ, ενώ στη δεύτερη διακρίνεται μόνο εκείνος.

Η νεαρή κοπέλα ακολούθησε το trend «βαθμολογώ τα πράγματα που έκανε» ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και γράφει στη δεύτερη εικόνα «10 στα 10 στον προπάππου μου που βοήθησε να γκρεμιστεί το Τείχος του Βερολίνου, να τερματιστεί ο Ψυχρός Πόλεμος και να διαλυθεί η ΕΣΣΔ».

Η ανάρτηση της δισέγγονης του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

gorb1
gorb2

Η ανάρτηση συγκέντρωσε χιλιάδες αντιδράσεις, με ορισμένους χρήστες να επαινούν τον προπάππου της, με σχόλια όπως έσωσε τον κόσμο και τον ευχαριστούμε. Χάρη σε αυτόν ζούμε σε ένα καλύτερο κράτος.

Ωστόσο, ορισμένοι επέκριναν το έργο του, αναφέροντας ότι «εξαιτίας του οι χώρες του Ανατολικού μπλοκ είναι σε πόλεμο μεταξύ τους» και «διέλυσε την ΕΣΣΔ για χάρη των Αμερικανών. Τι θετικό άφησε πίσω;».