Σιωπηλή παρέμεινε η Ζιζέλ Πελικό, κατά τις τρεις πρώτες ημέρες της δίκης για τους βιασμούς της εδώ και μία δεκαετία από τον άντρα της αλλά και 50 ακόμα άγνωστους άνδρες, ωστόσο χθες (5/6) πήρε θέση και μίλησε για τη φρικτή υπόθεση που συγκλόνισε τη Γαλλία.

Ο σύζυγός της Ντομινίκ Πελικό, 71 ετών σήμερα, την βίαζε και προσκαλούσε άντρες μέσω διαδικτύου να την βιάζουν μέσα στο σπίτι τους στη Γαλλία ενώ εκείνη ήταν ναρκωμένη από υπνωτικά που την «πότιζε».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3yiul4sc5jt)

Ζιζέλ Πελικό: Δεν ξέρω πώς επέζησα… Αναρωτιέμαι πώς στέκομαι μπροστά σας

Η 72χρονη γυναίκα - σύμβολο της Γαλλίας στάθηκε με το κεφάλι ψηλά μπροστά στους βιαστές της σε μία δίκη που διεξάγεται δημόσια μετά από επιθυμία της ίδιας και συγκλόνισε με την κατάθεσή της.

Είπε ότι δεν ξέρει πώς επέζησε από τις φρικαλεότητες που διήρκεσαν πάνω από εννέα χρόνια από τον σύζυγό της που νόμιζε ότι ήταν ο έρωτας της ζωής της.

Περιέγραψε την κρεβατοκάμαρα όπου τη βίασαν ως «θάλαμο βασανιστηρίων».

«Δεν ξέρω πώς επέζησα… Αναρωτιέμαι πώς στέκομαι μπροστά σας», είπε στο δικαστήριο.

Η Ζιζέλ Πελικό είπε μάλιστα ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να «φανταστεί» ότι είχε ναρκωθεί «έστω και για ένα δευτερόλεπτο».

«Έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Αυτά είναι χρόνια που δεν θα πάρω ποτέ πίσω».

Αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, αλλά με την υποστήριξη της οικογένειας και των παιδιών της, συγκέντρωσε το κουράγιο για να χτίσει μια νέα ζωή και ταυτότητα.

Η Πελικό θα μπορούσε να είχε επιλέξει να παραμείνει ανώνυμη και να αφήσει τη δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία.

Όμως αποφάσισε να βγει και να μιλήσει για τη φρίκη που βίωσε καθώς είπε στο δικαστήριο «καμία γυναίκα δεν πρέπει να υποφέρει» όπως εκείνη.

Είπε στο δικαστήριο: «Αν άλλες γυναίκες [στη Γαλλία] ξυπνήσουν χωρίς μνήμη, μπορεί να θυμηθούν τη μαρτυρία μου. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ναρκώνεται και να βιάζεται. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα».

Το δικαστήριο άκουσε πώς εξελίχθηκαν οι τελευταίες πέντε δεκαετίες της ζωής της το 2020, όταν Γάλλοι αστυνομικοί της είπαν ότι ο σύζυγός της Ντομινίκ προσκαλούσε άλλους άνδρες αγνώστους να τον βιάσουν ενώ εκείνη παρέμενε αναίσθητη.

Zιζέλ Πελικό: "Δεν έδειξε οίκτο"

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο σύζυγος συμμετείχε στους βιασμούς, τους κατέγραψε και χρησιμοποίησε εξευτελιστική γλώσσα για να ενθαρρύνει τους άλλους άνδρες.

Η Ζιζέλ Πελικό είπε επίσης ότι έπρεπε να υποβληθεί σε τεστ για HIV καθώς ένας από τους βιαστές της, που ασέλγησε πάνω της «έξι φορές» ήταν οροθετικός.

«Η ζωή μου βρισκόταν σε κίνδυνο, αλλά κανένα δευτερόλεπτο δεν σταμάτησε», πρόσθεσε.

«Ευτυχώς που δεν κόλλησα. Αλλά ούτε μια φορά ο κ. Πελικό δεν είπε “Το τράβηξα πολύ”. Δεν έδειξε οίκτο, καθόλου οίκτο».

Η Ζιζέλ Πελικό ανέφερε στο δικαστήριο χθες ότι ήταν «πεπεισμένη» ότι είχε Αλτσχάιμερ αφού πρώτα αντιμετώπισε απώλεια μνήμης το 2011 και στη συνέχεια το 2013.

Είπε πώς είχε ρωτήσει τον σύζυγό της αν τη ναρκώνει για αστείο – αλλά εκείνος φέρεται να «ξέσπασε σε κλάματα» πριν πει: «Πιστεύεις πραγματικά ότι θα μπορούσα να το κάνω αυτό;»

Η Ζιζέλ παραδέχτηκε ότι της ήταν δύσκολο να βγει δημόσια και να αποκαλύψει αυτές τις οδυνηρές λεπτομέρειες.

«Όταν με κοιτάς νομίζεις ότι είναι μια δυνατή γυναίκα, αλλά μέσα μου είμαι ένας σωρός από ερείπια».