Για τον θεσμό της οικογένειας θέλησε να μιλήσει ο Πάπα Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ινδονησία στα πλαίσια της περιοδείας του στην περιφέρεια Ασίας- Ειρηνικού.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Πάπας Φραγκίσκος επαίνεσε τους Ινδονήσιους που επιλέγουν τις πολυμελείς οικογένειες αντί για τα κατοικίδια ζώα κατά την πρώτη του στάση στο «ιστορικό» ταξίδι του, όπως χαρακτηρίζεται, στις 4 χώρες της Ασίας.

Μιλώντας με τον πρόεδρο της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, σε μια αίθουσα γεμάτη πολιτικούς στο προεδρικό μέγαρο της πρωτεύουσας Τζακάρτα την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, απέσπασε χαμόγελα, καθώς αναζωπύρωσε τη μακροχρόνια συζήτηση για τους άτεκνους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.

Ο ηγέτης του Βατικανού δήλωσε ότι η Ινδονησία αποτελεί παράδειγμα για άλλες χώρες με μειωμένα ποσοστά γεννήσεων.

 «Συνεχίστε έτσι, είστε παράδειγμα για όλους, για όλες τις χώρες όπου ίσως -και αυτό μπορεί να ακούγεται αστείο - προτιμούν να έχουν μια γάτα ή ένα μικρό σκυλί αντί για ένα παιδί», αστειεύτηκε, ενώ η δήλωση αυτή θύμισε σε πολλούς την φράση «άτεκνες κυρίες με γάτες», την οποία είχε χρησιμοποιήσει ο Τζέι Ντι Βανς.

Εν τω μεταξύ, την αφιλεγόμενη αυτή φράση του Βανς, η οποία αποτέλεσε αφορμή να ανοίξει ξανά ο διάλογος για την επιλογή των γυναικών να μην κάνουν παιδιά στις ΗΠΑ και όχι μόνο έχουν επικρίνει η διάσημη αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι και η Χολιγουντιανή σταρ, Τζένιφερ Άνιστον.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη του Βανς, που ήρθε ξανά στην επιφάνεια πρόσφατα, ο 39χρονος υποστήριξε ότι η Κάμαλα Χάρις, η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές και ο Πιτ Μπούτιτζετζ είναι «άνθρωποι χωρίς παιδιά» που «ελέγχουν ολόκληρο το μέλλον των Δημοκρατικών». «Πώς είναι λογικό να έχουμε παραδώσει τη χώρα μας σε ανθρώπους που δεν έχουν πραγματικά άμεσο συμφέρον;» ακούγεται να ρωτά στο σχετικό απόσπασμα.