Συγκλονιστικές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μακελειό σε σχολείο της Τζόρτζια των ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη (04/09), όταν ένας 14χρονος μαθητής εισέβαλε στο κτίριο και τέσσερα άτομα – δύο συμμαθητές και δύο καθηγητές του.

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα του 14χρονου δράστη που άνοιξε πυρ σε λύκειο στη Τζόρτζια, το πρωί της ημέρας που συνέβη η τραγωδία -και μάλιστα πριν την αιματηρή επίθεση- είχε τηλεφωνήσει στο σχολείο και μιλώντας με έναν σχολικό σύμβουλο, του είχε πει ότι υπάρχει μια «εξαιρετικά έκτακτη ανάγκη», ανέφερε η εφημερίδα Washington Post.

Η Μάρσι Γκρέι δήλωσε ότι ζήτησε από τον σχολικό σύμβουλο να βρει αμέσως τον γιο της Κολτ, σημείωσε η εφημερίδα.

Μακελειό στη Τζόρτζια: Η επικοινωνία λεπτά πριν τους πυροβολισμούς

Τα αρχεία από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Μάρσι Γκρέι, τα οποία δόθηκαν στην Washington Post από συγγενή της, δείχνουν ότι η γυναίκα είχε τηλεφωνική συνομιλία με κάποιον στο λύκειο Apalachee στο Γουίντερ της Τζόρτζια επί 10 λεπτά, στις 09:50 τοπική ώρα, περίπου μισή ώρα προτού ο γιος της ξεκινήσει την επίθεση.

Η Γκρέι αρνήθηκε να αποκαλύψει για ποιο λόγο πήρε τηλέφωνο στο σχολείο του γιου της, αλλά σημείωσε στην εφημερίδα χθες Σάββατο ότι έχει ενημερώσει για την ενέργειά της τις Αρχές που ερευνούν την τραγωδία. Εξάλλου, δήλωσε ότι νιώθει συμπόνια «για τον πόνο και τα δεινά» που περνούν τα θύματα και οι οικογένειές τους.

Μέλος του διοικητικού προσωπικού του λυκείου πήγε στην αίθουσα, όπου ο Κολτ Γκρέι θα έπρεπε να παρακολουθεί μάθημα μαθηματικών, αλλά ο 14χρονος δεν βρισκόταν εκεί.

Μακελειό στη Τζόρτζια: Η "συγγνώμη" του 14χρονου στη μητέρα του πριν σκοτώσει 4 άτομα

Ομακελάρης της Τζόρτζια, Κολτ Γκρέι, ζήτησε συγγνώμη από τη μητέρα του προτού σκοτώσει τέσσερα άτομα - κάτι που την οδήγησε σε απεγνωσμένα τηλεφωνήματα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την τραγωδία, σύμφωνα με τον παππού του.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στη New York Post, ο παππούς του δράστη Τσαλς Πολχάμους είπε ότι η κόρη του, Μάρσι Γκρέι, τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του στο Φίτζεραλντ της Τζόρτζια, όταν ο Κολτ της έστειλε ένα τρομακτικό μήνυμα.

«Συγγνώμη, μαμά», έγραφε το μήνυμα.

Η Μάρσι, 43 ετών, έκανε απεγνωσμένα τηλεφωνήματα στο Λύκειο Apalache, και προειδοποίησε ένα σχολικό σύμβουλο για μια «ακραία έκτακτη ανάγκη», είπε ένας συγγενής της στη Washington Post.

«Ήμουν αυτή που ειδοποίησε τους σχολικούς συμβούλους στο λύκειο. Τούς είπα ότι ήταν έκτακτη ανάγκη, και να πάνε αμέσως να βρουν [τον γιο μου] για να τον ελέγξουν», είπε στην αδερφή της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Αφού έλαβε το μήνυμα του Κολτ, η Μάρσι έτρεξε στο αυτοκίνητό της για να πάει στο Γουίντερ, περίπου τρεις ώρες μακριά, και άκουσε στα μισά του δρόμου ότι δύο μαθητές και δύο δάσκαλοι σκοτώθηκαν, είπε ο Πολχάμους, 81 ετών, στην New York Post.

Η Μάρσι Γκρέι εμφανίστηκε συντετριμμένη το Σάββατο όταν εντοπίστηκε στο σπίτι του πατέρα της.

«Είναι φρικτό. Είναι απολύτως φρικτό», είπε, αρνούμενη να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αιματοχυσία.

Μετά την πανικόβλητη κλήση της Μάρσι Γκρέι, οι υπάλληλοι του σχολείου φάνηκαν να προσπαθούν να αποτρέψουν την καταστροφή, είπε η αδερφή του Γκρέι Άνι Μπράουν και ένας άλλος μαθητής στη Washington Post.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3zsssqbwjpd)

Μακελειό στην Τζόρτζια: Θα δικαστεί σαν ενήλικας ο 14χρονος - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εις βάρος του Κολτ Γκρέι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τέσσερις ανθρωποκτονίες και θα δικαστεί σαν ενήλικας. Ο πατέρας του, Κόλιν Γκρέι, επίσης κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σκληρή συμπεριφορά έναντι ανηλίκου, σε μια προσπάθεια να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη οι γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε πυροβόλα όπλα με τα οποία εξαπολύουν επιθέσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d408wj2py5j5)