Ντομινίκ Πελικό, ο 71χρονος άνδρας που κατηγορείται πως νάρκωνε τη σύζυγό του επί μία δεκαετία και καλούσε άγνωστους άνδρες να την βιάζουν, μια υπόθεση που έχει σοκάρει την Γαλλία.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο πριν παρουσιάσει τη δική του πλευρά των γεγονότων, στην δίκη η οποία έχει σοκάρει την γαλλική κοινή γνώμη.

Η δικηγόρος του Πελικό, Μπεατρίς Ζαβάρο, δήλωσε ότι ο πελάτης της «δεν προσπαθεί να αποφύγει την ευθύνη του, και δεν θα την αποφύγει». Πηγές ανέφεραν στο Sky News ότι ο δικαστής διέταξε τον κατηγορούμενο να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, αφού παραπονέθηκε για πόνους στο στομάχι. Αναμένεται να ληφθεί απόφαση αργότερα μέσα στην ημέρα για το πότε ο Ντομινίκ Πελικό θα καταθέσει και αν αυτό θα επιφέρει πιθανές καθυστερήσεις στη δίκη.

Η κυρία Ζαβάρο πρόσθεσε ότι ο πελάτης της άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν μόλυνση στην ουροδόχο κύστη ή κολικούς από την Παρασκευή. Ο κύριος κατηγορούμενος, ο Ντομινίκ Πελικό, απαλλάχθηκε από την ακροαματική διαδικασία και τη Δευτέρα επικαλούμενος ασθένεια. Εμφανίστηκε πολύ αδύναμος όταν μπήκε στην αίθουσα, στηριζόμενος στο μπαστούνι του και στο παράθυρο.

Εν τω μεταξύ, η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου, Ζιζέλ Πελικό, εμφανίστηκε έξω από το δικαστήριο την Τρίτη, συνοδευόμενη από την κόρη τους, η οποία παρακολουθεί επίσης τη δίκη.

Την περασμένη Πέμπτη, η κυρία Πελικό κατέθεσε λέγοντας ότι «ο κόσμος της κατέρρευσε» όταν η αστυνομία αποκάλυψε τα χρόνια των φερόμενων κακοποιήσεων. Μιλώντας για τη στιγμή που ανακάλυψε ότι ο πρώην σύζυγός της είχε φέρεται να καταγράψει τις επιθέσεις από δεκάδες άντρες, ανέφερε: «Για μένα, όλα κατέρρευσαν. Αυτές είναι σκηνές βαρβαρότητας, βιασμού».

Υπενθυμίζεται πως στην δίκη δικάζονται συνολικά 52 άνδρες, ο Ντομινίκ Πελικό και άλλοι 51 οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί να συμμετείχαν στους βιασμούς της Ζιζέλ η οποία βάσει της δικογραφίας είχε βιαστεί συνολικά από περισσότερους από 72 άνδρες, με τους 20 από αυτούς να μην έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Γαλλία: Τι λέει ψυχολόγος για τον Ντομινίκ Πελικό

Στο δικαστήριο κατέθεσε χθες και ψυχολόγος της φυλακής, τονίζοντας πως ο Ντομινίκ Πελικό είναι μία διχασμένη προσωπικότητα, δίχως ενσυναίσθηση και κληρονομώντας την ιδιοσυγκρασία του πατέρα του ο οποίος είχε περιγραφεί ως βίαιος και κακοποιητικός. Αποκάλυψε, επίσης, πως ο Πελικό υποστηρίζει ότι η αρρωστημένη κακοποίηση της συζύγου του, Ζιζέλ Πελικό, θα συνεχιζόταν, αν δεν είχε συλληφθεί.

Η ψυχολόγος Μαριάν Ντουτέ ανέφερε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος διαμαρτυρόταν για τη σύλληψή του και έκανε παράπονα πως η υπόθεση εναντίον του κατέστρεψε τη ζωή του και πως αυτός και η σύζυγός του θα μπορούσαν να συνεχίσουν έναν ευτυχισμένο γάμο, «αν δεν είχαν αποκαλυφθεί όλα αυτά».

«Ισχυρίζεται πως όλα θα μπορούσαν να είχαν συνεχιστεί όπως πριν, αν δεν είχε συλληφθεί. Αυτή η ποινική υπόθεση εναντίον του, του έχει καταστρέψει τη ζωή» δήλωσε η ψυχολόγος, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος της είπε ότι «η Ζιζέλ δεν θα είχε μάθει τίποτα, θα συνεχίζαμε να είμαστε ευτυχισμένοι». Όσον αφορά στους βιασμούς από αγνώστους, ο Ντομινίκ Πελικό δήλωσε στην ψυχολόγο: «Όταν έβλεπα τη σύζυγό μου να ικανοποιεί τους άνδρες, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος».

Παράλληλα, εξήγησε πως ο Πελικό παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ απαιτητικός σεξουαλικά και αναζητούσε συστηματικά σεξ στο διαδίκτυο. Όπως της είπε: «Έμπαινα στο διαδίκτυο κάθε μέρα, ήμουν συνεχώς σε ιστοσελίδες που πρόσφεραν ανταλλαγές συζύγων».