Tην ώρα που η Τουρκία παραμένει σοκαρισμένη από την δολοφονία της 8χρονης, οι αρχές και ο τύπος διέρρευσαν αποσπάσματα από την ομολογία ενός από τους 25 προσαχθέντες, τα οποία ενοχοποιούν τον θείο του άτυχου κοριτσιού και ισχυρό κοινοτάρχη του χωριού, Σελίμ Γκιουράν.

«Μένουμε κοντά στο σπίτι του θείου. Βγήκε από το αυτοκίνητο και με πλησίασε. Μετά πήγαμε μαζί στο αυτοκίνητό του και μου έδειξε κάτι τυλιγμένο σε κουβέρτα στο μπροστινό κάθισμα και μου είπε: ‘Αυτό θα το καταστρέψεις’», αναφέρεται στην ομολογία.

«Είδα ότι ήταν άνθρωπος και έμεινα έκπληκτος. Ο Σαλίμ Γιουλχάν μου είπε: «Σκέψου την οικογένεια σου, θα σου δώσω πάνω από 200.000 λίρες». Δεν ήταν κανείς γύρω μας. Τότε με ρώτησε αν έχω κάποιο τσουβάλι στο αυτοκίνητο μου. Πήρα ένα σακί από το πορτμπαγκάζ, που δεν θυμάμαι τι χρώμα είχε και το έδωσα στον Σαλίμ. Πήρε την κουβέρτα, τύλιξε το παιδί και το έβαλε στο σακί. Το παιδί είχε μελανιές και εκδορές στο σώμα του».

Τουρκία: "Μου έδωσε 200.000 λίρες για να εξαφανίσω το πτώμα"

Το άψυχο κορμάκι της Ναρίν το μετέφερε στο ποτάμι με ένα κόκκινο αυτοκίνητο, που εντόπισαν ελικόπτερα που εξακολουθούν να χτενίζουν την περιοχή για στοιχεία.

Η συνέχεια της ομολογίας του συνεργού του δολοφόνου είναι ακόμη πιο ανατριχιαστική.

«Μου έδειξε το ποτάμι με το χέρι του και μου είπε. «Πέταξε το εκεί. Υπήρχε ένα σημείο με αρκετό νερό και άφησα το σακί εκεί. Σκέφτηκα ότι κάποιος μπορεί να το βρει και έβαλα μία πέτρα από πάνω. Η πέτρα ήταν περίπου 15-20 κιλά».




Τουρκία: Ο ύποπτος ρόλος της μάνας της 8χρονης

Ο θείος της Ναρίν είχε κατεβάσει μία εφαρμογή και με αυτή έσβησε όλα τα μηνύματα που είχε πάρει και στείλει από τη μέρα της εξαφάνισης του παιδιού, στις 21 Αυγούστου.

Την ίδια εφαρμογή είχε και η μητέρα του δολοφονημένου κοριτσιού. Οι αρχές από χθες εξετάζουν κατά πόσο εμπλέκεται σε αυτή την φρικτή υπόθεση. Αν γνώριζε και δεν μίλησε ή ακόμη χειρότερα, αν συμμετείχε.

Και ο πατέρας της Ναρίν ωστόσο έδειχνε ιδιαίτερα ψύχραιμος και τις 19 μέρες που η 8χρονη κόρη του είχε εξαφανιστεί. Προς το παρόν τουλάχιστον, οι αρχές τον άφησαν σήμερα ελεύθερο.

Οργή Ερντογάν για τη δολοφονία της 8χρονης Ναρίν - "Θα συνεχίσουμε τον αποφασιστικό μας αγώνα ενάντια σε όλους τους εγκληματίες που έσβησαν το φως στα μάτια της"

Για πρώτη φορά στις τόσες δεκαετίες που βρίσκεται στην εξουσία, ο Πρόεδρος Ερντογάν, αμέσως μετά το υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στη δολοφονία της Ναρίν.

«Η άγρια δολοφονία του γλυκού αυτού παιδιού έβαλε φωτιά στις καρδιές μας. Αυτοί που αφαίρεσαν τη ζωή της τρυφερής κόρης μου θα λογοδοτήσουν γι’ αυτό ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σας το λέω να το ξέρετε. Θα συνεχίσουμε τον αποφασιστικό μας αγώνα ενάντια σε όλους τους εγκληματίες που έσβησαν το φως στα μάτια όχι μόνο της Ναρίν, αλλά όλων μας, είτε είναι αυτονομιστές τρομοκράτες, έμποροι ναρκωτικών, μέλη συμμοριών, είτε ασυνείδητοι γείτονες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Λαΐκή απαίτηση για τιμωρία

Ο αντίκτυπος της υπόθεσης είναι τεράστιος στην Τουρκία. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Λεπτομέρειες για τη δολοφονία κάνουν το γύρο του κόσμου και τονίζεται ότι η Τουρκία είναι αιώνες πίσω σε ότι έχει σχέση με την προστασία των γυναικών και των μικρότερων κοριτσιών.

Οι γυναικοκτονίες δεν είναι το έγκλημα, είναι ο νόμος.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κατηγορούν την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν κάνει αρκετά για την προστασία των γυναικών και των παιδιών.

Πάνω από 400 γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν μόνο πέρσι.