Οι συνωμοσίες οργιάζουν μεταξύ των υποστηρικτών του Τραμπ μετά το ντιμπέιτ, καθώς κάποιοι αμφισβητούν τα σκουλαρίκια της Κάμαλα Χάρις.

Ισχυρίζονται ότι έπιασαν την Καμάλα Χάρις στα πράσα επειδή, όπως λένε, χρησιμοποίησε μυστικό ακουστικό κατά τη διάρκεια του χθεσινού προεδρικού ντιμπέιτ.

Η Χάρις, η οποία έχει προηγουμένως πει ότι τα ακουστικά Bluetooth αποτελούν «κίνδυνο για την ασφάλεια», κατηγορήθηκε ότι φορούσε ακουστικά μεταμφιεσμένα σε σκουλαρίκια με μαργαριτάρια για να την βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της 90λεπτης αναμέτρησης με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη.

HΠΑ - Ντιμπέιτ: Η θεωρία συνωμοσίας για τα σκουλαρίκια της Κάμαλα Χάρις

Οι επικριτές ισχυρίστηκαν αβάσιμα ότι τα χρυσά σκουλαρίκια -που η Χάρις έχει ξαναφορέσει και πιστεύεται ότι είναι από το Tiffany's- είναι στην πραγματικότητα ένα ζευγάρι «έξυπνων» σκουλαρικιών ήχου που σχεδιάστηκαν από τη γερμανική νεοφυή εταιρεία NOVA. Η μόνη ομοιότητα μεταξύ των δύο σετ σκουλαρικιών φαίνεται να είναι ότι και τα δύο διαθέτουν ένα μαργαριτάρι.

Η Χάρις και ο Τραμπ ήρθαν αντιμέτωποι σε μια έντονη αντιπαράθεση την Τρίτη για πρώτη -και ενδεχομένως τελευταία- φορά πριν από τις εκλογές.

Ένας λογαριασμός Χ με την ονομασία The Maverick Approach, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι μια «εναλλακτική πηγή ειδήσεων», προωθεί έντονα τη θεωρία συνωμοσίας για τα ακουστικά.

«Υπάρχει ένα μείζον ζήτημα με αυτή τη συζήτηση», έγραψε ο λογαριασμός στο Χ. «Είπα στον εαυτό μου ότι της έλεγαν τι έπρεπε να πει κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ και το προαίσθημά μου ήταν σωστό. Τα Nova είναι τα πρώτα και μοναδικά ασύρματα ακουστικά σκουλαρίκια στον κόσμο».

Πρόσθεσε: «Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται». Πολλοί χρήστες του διαδικτύου αναπαράγουν τη θεωρία συνωμοσίας.



Ο λογαριασμός μοιράστηκε μια φωτογραφία της Χάρις κατά τη διάρκεια του χθεσινού ντιμπέιτ, στην οποία φαίνονται ξεκάθαρα τα σκουλαρίκια της. Κοινοποίησε επίσης έναν σύνδεσμο για τα σκουλαρίκια NOVA H1 Audio, τα οποία φέρονται να είναι τα πρώτα ακουστικά σκουλαρίκια.

Μια σελίδα kickstarter που προωθεί την τεχνολογία αναφέρει ότι τα σκουλαρίκια τοποθετούνται στους λοβούς των αυτιών και μπορούν να «προβάλλουν ήχο από το εσωτερικό του μαργαριταριού κατευθείαν στο κανάλι του αυτιού σας».



«Δύο μικροσκοπικά μικρόφωνα υψηλής ποιότητας είναι ενσωματωμένα σε κάθε σκουλαρίκι παρέχοντας στον χρήστη κρυστάλλινες τηλεφωνικές κλήσεις και ακύρωση του θορύβου από τον άνεμο», αναφέρει η διαφήμιση.

«Αυτά τα Σκουλαρίκια είναι πλήρως εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ενσωματωμένα σε αληθινά μαργαριτάρια για να σας παρέχουν μουσική, τηλεφωνικές κλήσεις και ψηφιακούς βοηθούς όλη την ημέρα».

Τα σκουλαρίκια NOVA H1, τα οποία κοστίζουν στη λιανική περίπου 625 δολάρια, διατίθενται σε χρυσό χρώμα. Οι υποστηρικτές της Χάρις ισχυρίστηκαν ότι τα σκουλαρίκια της είναι σχεδόν πανομοιότυπα με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια Tiffany's που πωλούνταν για πάνω από 2.000 δολάρια.

Τα σκουλαρίκια δεν είναι πλέον διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του λιανοπωλητή.