Τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της μικρής Ναρίν στην Τουρκία, με τους αρμόδιους να έχουν αρχίσει να ερευνούν εκ νέου τον ύποπτο θάνατο της αδελφής της, Τουλίν, που πέθανε το 2019.

Η Τουλίν Γκουράν πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια στο Νοσοκομείο Παίδων του Ντιγιαρμπακίρ. Η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι έπεσε από τις σκάλες, ωστόσο δεν έγινε νεκροψία τότε. Οι ερευνητές ζήτησαν τώρα όλα τα σχετικά ιατρικά αρχεία, ακτινογραφίες και έγγραφα από το νοσοκομείο, εξετάζοντας την υπόθεση και το κατά πόσο τα στοιχεία δείχνουν κάτι περισσότερο από ατύχημα.

Και μπορεί η οικογένεια να επιμένει ότι ο θάνατος της Τουλίν ήταν φυσικός, ωστόσο φήμες λένε ότι μπορεί κάποιος να την έριξε και κάπως έτσι οι φήμες αυτές οδήγησαν το γραφείο του εισαγγελέα να συνδέσει την έρευνα με τη δολοφονία της Ναρίν.

Η άγρια δολοφονία της Ναρίν Γκουράν 

Η Ναρίν εξαφανίστηκε στις 21 Αυγούστου μετά την επιστροφή της από τα μαθήματα Κορανίου, με τον πατέρα της να δηλώνει την εξαφάνισή της. Δεκαεννέα μέρες αργότερα, το σώμα της 8χρονης ανακαλύφθηκε σε έναν σάκο κοντά στον κολπίσκο Egertutmaz, κρυμμένο κάτω από πέτρες και κλαδιά.

Οι Αρχές συνέλαβαν 24 άτομα σε σχέση με την υπόθεση, ανάμεσα σε αυτά και οι γονείς της, δυο αδέρφια της και τρεις θείοι της. Ένας εκ των θείων της είναι ο Σαλίμ Γκουράν, ο οποίος μαζί με ένας άνδρα, ονόματι Νεβζάτ Μπατιγιάρ, φαίνεται πως έχουν κάτι να κρύψουν. Ο Μπατιγιάρ ομολόγησε ότι τον είχε πλησιάσει ο Σαλίμ, δείχνοντας κάτι τυλιγμένο σε μια κουβέρτα στο αυτοκίνητό του και ζητώντας του να το εξαφανίσει. Όπως είπε, ο ίδιος αρχικά δίστασε, αλλά ο Σαλίμ τον απείλησε λέγοντας: «Σκέψου την οικογένειά σου. Θα σου δώσω 200.000 τουρκικές λίρες (περίπου 6.000 δολάρια)». Έτσι, ο Μπατιγιάρ μετέφερε αργότερα το σώμα της Ναρίν στον κολπίσκο και το σκέπασε με πέτρες.

Ο θείος της 8χρονης αρνήθηκε ότι σκότωσε τη Ναρίν, αλλά δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί βρέθηκε το DNA της στο όχημά του, λέγοντας στους ερευνητές: «Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό».


Η δήλωση Ερντογάν

Συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε σε δημόσια δήλωση, τονίζοντας τη σημασία της απόδοσης δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Προσωπικά θα παρακολουθήσω τη δικαστική διαδικασία για να διασφαλίσω ότι όσοι πήραν τη Ναρίν από εμάς θα λάβουν τη βαρύτερη ποινή που τους αξίζει».

Το σώμα της μικρής Ναρίν βρέθηκε αποσυντεθειμένο και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου. 

Οι έρευνες γύρω από την υπόθεση συνεχίζονται, με τους εισαγγελείς να προσπαθούν να βρουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ των δύο θανάτων, της Ναρίν και της αδερφής της Τουλίν.