Την ώρα που η προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψήφιων για την προεδρία των ΗΠΑ συνεχίζεται, με την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ να επισκέπτονται πολιτείες - κλειδιά, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων εξακολουθεί να επιμένει στη ρητορική του κατά των μεταναστών.

*Διαβάστε ακόμα: ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις πιστεύει πως πρέπει να γίνει νέο ντιμπέιτ - Αρνητικός ο Τραμπ

Χθες, Πέμπτη 12/09, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε προεκλογική συγκέντρωσή του στην Αριζόνα, που επίσης θα έπρεπε να αφορά το ζήτημα της οικονομίας, μίλησε για διάφορα άλλα ζητήματα, επιμένοντας κυρίως στη μετανάστευση, το αγαπημένο του θέμα και βασική ανησυχία των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.


«Αρπάζουν και... χήνες από τα πάρκα»

Στη Νεβάδα, που συνορεύει με το Μεξικό, επανέλαβε τον ψευδή ισχυρισμό του ότι Αϊτινοί μετανάστες που έχουν καταφύγει στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο κλέβουν σκύλους και γάτες, για να τους φάνε.

«Ήταν μια υπέροχη κοινότητα, είναι φρικτό αυτό που συμβαίνει», κατήγγειλε ο Ρεπουμπλικάνος, κατηγορώντας χωρίς αποδείξεις μετανάστες ότι «αρπάζουν χήνες» από τις λιμνούλες των πάρκων ή ότι «βιάζουν νέες Αμερικανίδες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει υποσχεθεί ότι αν επανεκλεγεί, θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση, προχωρώντας σε μαζικές απελάσεις.

Στο μεταξύ, η Λόρα Λούμερ, γνωστή συνωμοσιολόγος της άκρας δεξιάς που έχει εμφανιστεί επανειλημμένα να συνοδεύει τον Τραμπ στις προεκλογικές του εμφανίσεις, επιτέθηκε σφοδρά εναντίον της Χάρις, η μητέρα της οποίας είναι Ινδή, γράφοντας στο Χ ότι αν κερδίσει εκείνη, ο Λευκός Οίκος «θα μυρίζει κάρι».