Ξεκίνησε ήδη με καλούς ρυθμούς, ιδιαίτερα για τους συνανθρώπους μας μεγαλύτερων ηλικιών ή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο εμβολιασμός με το νέο, επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού. Πρόκειται για το εμβόλιο των βιοφαρμακευτικών εταιρειών Pfizer/BioNTec, το οποίο στοχεύει την υποπαραλλαγή JN.1 του νέου κορονοϊού.

Γιατί το επαναλαμβάνουμε; Γιατί το εμβόλιο εχορηγείτο και χορηγείται ακόμη στη χώρα μας δωρεάν σε όλους όσοι διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), είτε είναι απασχολούμενοι είτε είναι άνεργοι ή/ανασφάλιστοι.

Κι επειδή κάποιοι θα μας πουν ότι «σιγά τα ωά» ή «πόσο κάνει αυτό το εμβόλιο» ή «έτσι πρέπει να συμβαίνει πάντα», σας ενημερώνουμε ότι δεν συμβαίνει παντού έτσι.

Η είδηση είναι ότι οι ανασφάλιστοι κάτοικοι των ΗΠΑ θα πληρώνουν πλέον από την τσέπη τους το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα... 200 αμερικανικά δολάρια. Και για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, να ενημερώσουμε επίσης ότι περίπου 25 εκατομμύρια ανασφάλιστοι κάτοικοι των ΗΠΑ θα χρειάζεται να πληρώνουν για τον εμβολιασμό τους έναντι του νέου κορονοϊού, επειδή σταμάτησε η χρηματοδότηση ενός ομοσπονδιακού προγράμματος, το οποίο κάλυπτε πλήρως το οικονομικό κόστος των εμβολίων.

Κορονοϊός: Ακυρώθηκε η χρηματοδότηση

Σύμφωνα μ το σχετικό ρεπορτάζ της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας The Washington Post, τα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό ήταν δωρεάν για όλους τους κατοίκους των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή πολιτική. Όμως, τον περασμένο Ιανουάριο, οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου διαπραγματεύτηκαν μια συμφωνία που ακύρωσε τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό, μία χρηματοδότηση ύψους 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το Πρόγραμμα Πρόσβασης στον εμβολιασμό, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2023 και κάλυπτε πλήρως το οικονομικό κόστος του εμβολιασμού για τους ανασφάλιστους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής…

Επιμένει κανείς ότι το Σύστημα Υγείας στη χώρα μας έχει καταρρεύσει, καθώς έχει αφεθεί στην τύχη του, επειδή έχει ιδιωτικοποιηθεί; Να ρίχνουμε επίσης μία ματιά στη γειτονιά για να μη διαμορφώνουν ψευδείς εντυπώσεις για την Ελλάδα. Πολλά είναι τα προβλήματα της χώρας μας, μην εφευρίσκουμε κι άλλα επιπλέον...