Μια επίλεκτη ομάδα του ιταλικού ναυτικού στέλνει δύτες και ρομπότ στέλνουν στο ναυάγιο του πολυτελούς σκάφους Bayesian, που βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Σικελίας τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου, μετά από μια φρικτή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή.

Στο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 7 άτομα και αυτή τη στιγμή το ιστιοφόρο του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων στα ανοικτά του Πορτιτσέλο της Σικελίας. 


Τι ψάχνει η επίλεκτη μονάδα του ιταλικού ναυτικού 

Σε μια προσπάθεια να απαντηθούν τα ερωτήματα σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στο ναυάγιο, το ιταλικό ναυτικό στέλνει στο βυθό έξι δύτες από την επίλεκτη μονάδα Comsubin, δήλωσε στους Times πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Αυτοί θα ψάξουν για ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως CCTV και αποθηκευτικό χώρο δεδομένων, και θα εξετάσουν αν οι πόρτες είχαν μείνει ανοιχτές την ώρα του ναυαγίου. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να «ελεγχθούν οι δηλώσεις που έκανε το πλήρωμα του σκάφους», δήλωσε η πηγή στην εφημερίδα.

Ο καπετάνιος του πλοίου, ο Νεοζηλανδός Τζέιμς Κάτφιλντ, είναι μεταξύ των τριών ατόμων που εξετάζονται από τις δικαστικές αρχές μετά την τραγωδία και ερευνάται για «πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία εξ αμελείας».


Τι έδειξαν οι νεκροψίες των θυμάτων του ναυαγίου

Οι νεκροψίες που έχουν διενεργηθεί στα θύματα στο νοσοκομείο Policlinico του Παλέρμο μέχρι στιγμής έδειξαν ότι δεν είχαν νερό στους πνεύμονές τους. Το γεγονός αυτό αυξάνει την τρομακτική πιθανότητα ότι μπορεί να είχαν τις αισθήσεις τους όταν βυθίστηκε το γιοτ, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο La Republica.

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, 70 ετών, η σύζυγός του Τζούντι, καθώς και ο δικηγόρος της Νέας Υόρκης Κρις Μορβίλο και η σύντροφός του Νέντα δεν είχαν σημάδια τραυματισμών, υποστηρίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η νεκροψία που διενεργήθηκε στον Μάικ Λιντς έδειξε ότι πέθανε από ασφυξία λόγω έλλειψης οξυγόνου, ενώ η νεκροψία που διενεργήθηκε στην κόρη του Χάνα ήταν ασαφής.

Τέλος, οι αρχικές εξετάσεις του Καναδο-Αντιγκουανού σεφ του πλοίου Recaldo Thomas έδειξαν ότι πέθανε από πνιγμό.