Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή που ο Ντομινίκ Πελικό συλλαμβάνεται σε σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, ύστερα από την απόπειρα να φωτογραφίσει μία ανυποψίαστη γυναίκα κάτω από τη φούστα. Αυτό ήταν το περιστατικό που πυροδότησε την έρευνα των αρχών και ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υποθέσεις με τους συνεχείς βιασμούς της συζύγου του, Ζιζέλ Πελικό, από άγνωστους άνδρες.

Στο κινητό του Ντομινίκ Πελικό εντοπίστηκαν τα ντοκουμέντα της φρίκης, με τις αστυνομικές Αρχές να ενημερώνουν την Ζιζέλ για τον εφιάλτη που βίωνε επί σχεδόν μία δεκαετία.

Αρχικά, η σύλληψη του Πελικό πραγματοποιήθηκε εξαιτίας του «upskirting», δηλαδή την προσπάθεια του να φωτογραφίσει κρυφά γυναίκες κάτω από φούστες. Το περιστατικό σημειώθηκε το 2020, με τον άνδρα να γίνεται πλέον γνωστός ως το «Τέρας της Αβινιόν» (σ.σ. της πόλης που διαδραμτίστηκαν τα αποτρόπαια γεγονότα), και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε η αρρωστημένη δράση του.

Το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του Πελικό

Η υπόθεση πήρε τρομακτική τροπή όταν, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, αποκαλύφθηκε ένας σκληρός δίσκος στο σπίτι του που περιείχε φωτογραφίες και βίντεο από τουλάχιστον 92 βιασμούς της συζύγου του, χωρίς τη γνώση της. Ο Πελικό την νάρκωνε με το ισχυρό φάρμακο Temesta, προκειμένου να επιτρέψει σε δεκάδες άνδρες να τη βιάζουν. Τους βιαστές τους έβρισκε μέσω διαδικτύου σε κρυφά fora στα οποία άνοιγε συζητήσεις με τίτλο «Χωρίς να το γνωρίζει».

Γαλλία: Έχουν ταυτοποιηθεί 51 άνδρες για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό

Συνολικά 51 άνδρες έχουν ταυτοποιηθεί από τους 72 οι οποίοι συμμετείχαν στους βιασμούς της και βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ ορισμένοι από αυτούς ήδη παραδέχθηκαν τις πράξεις τους. Το δίκτυο περιλάμβανε επαγγελματίες, όπως δημόσιους υπαλλήλους, νοσοκόμους, στρατιώτες και δημοσιογράφους.

Η κόρη του ζευγαριού, Caroline Darian, τον χαρακτήρισε στο δικαστήριο ως έναν από τους μεγαλύτερους σεξουαλικούς θηρευτές των τελευταίων χρόνων. Παρά τα σοβαρά ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο Πελικό παραμένει υπό κράτηση, με την υπεράσπισή του να επιμένει ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Ντομινίκ Πελικό: Ισχυρίζεται ότι ήταν και εκείνος θύμα βιασμού

Όλοι οι άνθρωποι που ζούσαν κοντά στον Ντομινίκ Πελικό επισημαίνουν ότι είχε πολλά και σοβαρά ελαττώματα, ωστόσο συμφωνούν ότι ποτέ δεν φερόταν δημόσια απρεπώς προς τις γυναίκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αδελφός του 71χρονου, ο οποίος μίλησε στο Paris Match για τα «δύο πρόσωπα» του άνδρα που δικάζεται στην Αβινιόν για τα φρικτά του εγκλήματα εις βάρος της συζύγου του, μαζί με 51 ακόμη από τους βιαστές της.

Σύμφωνα με τον μεγαλύτερο αδελφό του, ο Πελικό φερόταν συχνά σαν σεμνότυφος: «Δεν άντεχε τα πρόστυχα αστεία. Για παράδειγμα, αν βλέπαμε τηλεόραση και αναφερόταν κάπου το θέμα του swinging (ανταλλαγή συντρόφων), έδειχνε πιο σοκαρισμένος απ' όλους. Είναι τρελό πώς η προσωπικότητά του ήταν διχασμένη σε Δρ. Τζέκιλ και κύριο Χάιντ».

Σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσιεύει αποσπάσματα από τη συνέντευξη του αδελφού του Πελικό στο Paris Match, το γεγονός ότι ο 71χρονος παρουσίαζε για χρόνια ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στους οικείους του αποτελεί μία από τις πιο μυστηριώδεις πτυχές της υπόθεσης που έχει σοκάρει τη Γαλλία.

Ο 71χρονος Πελικό, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος, ήταν ο σατανικός εγκέφαλος πίσω από τη συστηματική κακοποίηση της συζύγου του Ζιζέλ το διάστημα μεταξύ 2011 και 2020. Αφού νάρκωνε με ηρεμιστικά τη γυναίκα, προσκαλούσε δεκάδες αγνώστους στο σπίτι τους για να τη βιάσουν μπροστά στην κάμερα - ενώ συμμετείχε και ο ίδιος σε ορισμένες από τις επιθέσεις.

Στη συνένευξή του στο Paris Match, ο μεγαλύτερος αδελφός του Πελικό μίλησε για την ευτυχισμένη παιδική τους ηλικία και αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του «τέρατος της Αβινιόν» ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα βιασμού από έναν νοσοκόμο όταν ήταν παιδί.

Τα δύο αδέλφια που μεγάλωσαν στη γαλλική ύπαιθρο μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο για 15 χρόνια και ήταν πολύ αγαπημένα. Ως το μικρότερο αγόρι, ο Ντομινίκ Πελικό ήταν ο «χαϊδεμένος» των γονιών τους, που τον λάτρευαν και δεν του χαλούσαν χατήρι. Ίσως η ήρεμη - αλλά και βαρετή - ζωή στην εξοχή να συνέβαλε στο γεγονός ότι ο μικρός Πελικό απέκτησε από νωρίς υπεδραστήρια φαντασία και εμφάνισε την τάση να επινοεί ιστορίες.

Δεκαετίες αργότερα, μία από αυτές τις ιστορίες θα επαναλαμβανόταν - αρκετά αλλαγμένη - από τον Πελικό, ίσως σε μια προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις φρικτές του πράξεις κατά τις ανακρίσεις του στο πλαίσιο της υπόθεσης. Ο κατηγορούμενος της δίκης στην Αβινιόν ισχυρίστηκε ότι όταν ήταν μόλις εννέα ετών και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, τον είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένας νοσηλευτής. «Έζησα μια κόλαση, με βίασε με κάθε δυνατό τρόπο» είπε στον δικαστή ο Πελικό.

Η ανάμνηση ωστόσο που έχει ο μικρότερος αδελφός του από αυτό το περιστατικό είναι αρκετά διαφορετική. Σύμφωνα με εκείνον, ο Πελικό είχε αναφέρει εκείνη την περίοδο ότι ένας νοσοκόμος τον άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο, αλλά δεν είχε πει τίποτα για βιασμό. Η μητέρα των αγοριών, θορυβημένη από τους ισχυρισμούς του γιου της, είχε κάνει τη δική της έρευνα και είχε μάθει ότι, την ημέρα της υποτιθέμενης ασέλγειας στο νοσοκομείο είχαν βάρδια μόνο γυναίκες νοσοκόμοι.

Ο μικρότερος αδελφός του Πελικό λέει σήμερα ότι δεν πίστεψε ποτέ εκείνη την ιστορία και δηλώνει βέβαιος ότι ο Ντομινίκ την «ξαναθυμήθηκε» και την εμπλούτισε με σοκαριστικές λεπτομέρειες για να εμφανιστεί σαν θύμα που δεν φέρει το 100% της ευθύνης για τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε κατά της Ζιζέλ.

Ο αδελφός του Ντομινίκ διαψεύδει επίσης ότι η βίαιη φύση του πατέρα τους μπορεί να δημιούργησε παιδικά τραύματα στον Ντομινίκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς τους τσακώνονταν μεν συχνά αλλά ο ίδιος θυμάται μόνο μία περίσταση κατά την οποία υπήρξε βία μεταξύ τους.