Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο ζυμαρικών στην περιοχή Χεντέκ της Σακάρια της Τουρκίας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 τραυματίες.


Η έκρηξη σημειώθηκε στην οροφή του εργοστασίου και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ο δήμαρχος, Γιουσούφ Αλεμντάρ, δήλωσε πως η έκρηξη ήταν ισχυρή και προήλθε πιθανόν από την αποθήκη. Η φωτιά να εξακολουθεί να μαίνεται, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να την θέσουν υπό έλεγχο.


Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για ιατρική περίθαλψη. Ο κυβερνήτης της Σακάρια, Γιασάρ Καραντενίζ, επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για νεκρούς.



Η περιοχή Χεντέκ είναι γνωστή για το βιομηχανικό της χαρακτήρα, καθώς αποτελεί ζώνη οργανωμένης βιομηχανικής δραστηριότητας. Ως εκ τούτου, όπως σχολίασε ο δήμαρχος, Γιουσούφ Αλεμντάρ, δεν υπάρχει κατοικημένη περιοχή γύρω από το εργοστάσιο.


Οι καπνοί από τη φωτιά είναι ορατοί από διάφορα σημεία της περιοχής, εντείνοντας την ανησυχία των τοπικών αρχών και των κατοίκων.

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών, για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης.