Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ασφαλής μετά από πυροβολισμούς στην περιοχή όπου βρισκόταν, ανέφερε το επιτελείο του σε δήλωση την Κυριακή.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στο Trump International Golf Club, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, «είναι ασφαλής», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του, Στίβεν Τσουνγκ σε μια πρώτη αντίδραση μετά το περιστατικό.

ΗΠΑ: Ένας ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση

Στις αρχές σήμανε συναγερμός. Ένας ύποπτος που θεωρείται ότι συνδέεται με το περιστατικό έχει τεθεί υπό κράτηση, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάρτιν στη Φλόριντα. Το γραφείο του σερίφη «σταμάτησε ένα όχημα και έθεσε υπό κράτηση έναν ύποπτο», ανέφερε η ανάρτηση.

Οι μυστικές υπηρεσίες πυροβόλησαν εναντίον του υπόπτου, σύμφωνα με πολλές πηγές, αναφέρει το CNN και μεταδίδει πως αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ένα ένοπλο άτομο σκόπευε να στοχεύσει εναντίον του πρώην προέδρου. Το FBI, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ερευνά μια «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ».

Λίγο νωρίτερα, ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επικαλούμενος τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, είπε με ανάρτηση στο Χ ότι ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο AK-47 εντοπίστηκε μέσα σε θάμνους και ένας ύποπτος συνελήφθη.



Σύμφωνα με το αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο, το γήπεδο όπου έπαιζε γκολφ ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστηκε αμέσως. Η μυστική υπηρεσία δήλωσε στο X ότι συνεργάζεται με το γραφείο του σερίφη της κομητείας για να διερευνήσει το περιστατικό.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών, είχαν ενημερωθεί και οι δύο και θα ενημερώνονται για την έρευνα. Ο Λευκός Οίκος πρόσθεσε ότι είναι «ανακουφισμένοι» που γνωρίζουν ότι ο Τραμπ είναι ασφαλής.

Ντοναλντ Τραμπ: "Ποτέ δεν θα παραιτηθώ!", η πρώτη δήλωσή του μετά τους πυροβολισμούς

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, στην πρώτη του αντίδραση μετά το συμβάν με μήνυμα του στην καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία, για να προλάβει την ακατάσχετη φημολογία, έσπευσε να δηλώσει: «είμαι ασφαλής και καλά» και να συμπληρώσει: «Τίποτα δεν θα με καθυστερήσει. Ποτέ δεν θα παραιτηθώ! Πάντα θα σας αγαπώ που με στηρίζετε».


Τι είχε συμβεί στις 13 Ιουλίου στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ: Πώς διάλεξε τον στόχο του ο δράστης - Έψαχνε και για εκδηλώσεις του Μπάιντεν

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ τραυματίστηκε πριν λίγο καιρό σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου. Ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ είδε τη συγκέντρωση ως «στόχο ευκαιρίας», λέει αξιωματούχος του FBI.

Ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έψαξε στο διαδίκτυο για εκδηλώσεις τόσο του Τραμπ όσο και του προέδρου Τζο Μπάιντεν και είδε την προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια όπου άνοιξε πυρ τον περασμένο μήνα ως «στόχο ευκαιρίας», δήλωσε την Τετάρτη ανώτερος αξιωματούχος του FBI.

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος πυροβόλησε κατά του Τραμπ από μια κοντινή στέγη προτού σκοτωθεί από έναν σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας, έκανε εκτεταμένη έρευνα για μια επίθεση πριν από τους πυροβολισμούς και είχε κοιτάξει για εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων του νυν και του πρώην προέδρου, δήλωσε ο Κέβιν Ρότσεκ, ο ειδικός πράκτορας επικεφαλής του τοπικού γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ.

Απόπειρα δολοφονίας Ντόναλντ Τραμπ: Άγνωστο παραμένει το κίνητρο του δράστη

Οι νέες λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν καθώς αξιωματούχοι του FBI, στην τελευταία από μια σειρά ενημερώσεων σχετικά με την έρευνα, αποκάλυψαν ότι δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει το κίνητρο της επίθεσης της 13ης Ιουλίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, παρά τη διεξαγωγή σχεδόν 1.000 συνεντεύξεων.

«Έχουμε μια σαφή ιδέα για τη νοοτροπία, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οριστικές δηλώσεις σχετικά με το κίνητρο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Ρότζεκ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3bk26rsmg6h)