Τα 40ά του γενέθλια είχε ο πρίγκιπας Χάρι, με τον βασιλιά Κάρολο, αλλά και τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας να το εύχονται δημοσίως, ξετρελαίνοντας τους royal fans.

Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που το είδαν ως μια προσεκτικά συντονισμένη προσφορά «κλάδου ελαίας» προς τον άσωτο υιό.

Τόσο το παλάτι του Μπάκιγχαμ όσο και το παλάτι του Κένσινγκτον μοιράστηκαν τις ευχές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα σε λίγες ώρες, καθώς ο δούκας του Σάσεξ ετοιμαζόταν να γιορτάσει τη σημαντική ημέρα στην Καλιφόρνια.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια που η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας τίμησε τα γενέθλιά του δημοσίως στο X (πρώην Twitter) και στο Instagram, όπως κάνουν άλλωστε για όλα τα βασιλικά μέλη, και δύο χρόνια από την τελευταία φορά που τον ανέφεραν με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Ιδιωτικά, αναφέρθηκε ότι αυτό ήταν απλώς σύμφωνο με την «παράδοση», σύμφωνα με την οποία οι δημόσιες ευχές μοιράζονται σε «σημαντικά» γενέθλια ακόμη και για μη εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τόσο η Μέγκαν Μαρκλ όσο και ο πρίγκιπας Άντριου, Δούκας της Υόρκης, γιόρτασαν με αυτόν τον τρόπο τα γενέθλιά τους-ορόσημο τα τελευταία χρόνια, τα 40ά της και τα 60ά του αντίστοιχα, παρά τα αντίστοιχα προβλήματά τους με τη βασιλική οικογένεια.

Η φωτογραφία του Χάρι και η "κομμένη" Μέγκαν Μαρκλ

Περιέργως η φωτογραφία που επιλέχθηκε για τα γενέθλια του Χάρι, που τραβήχτηκε ενώ ήταν εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας το 2018, τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε μια start-up στο Δουβλίνο με τη Μέγκαν Μαρκλ δίπλα του. Αλλά η Μέγκαν έχει κοπεί, φαινομενικά από τον αρχικό φωτογράφο εκείνη την εποχή.

Οι αναρτήσεις για τα γενέθλια έρχονται μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να μη συμπεριλάβει νέο κεφάλαιο για την αποξένωσή του από την οικογένειά του στην προσεχή, χαρτόδετη έκδοση των απομνημονευμάτων του «Spare». Όπως αποκάλυψε η Daily Mail, αυτό ήταν μια έκπληξη, αλλά μια ευπρόσδεκτη για το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Οι αξιωματούχοι προσπάθησαν επίσης να αποφύγουν να συζητήσουν οτιδήποτε έχει να κάνει με τους Σάσεξ τον τελευταίο καιρό σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν «χώρο» γύρω από τον βασιλιά και τον αποξενωμένο γιο του για να δουν αν μπορεί να σωθεί κάτι από τη διαλυμένη σχέση τους.

Διαβάστε ακόμα: Πρίγκιπας Χάρι: Τα σχέδια για τα 40ά γενέθλιά του - Το πάρτι στην έπαυλη των 15 εκατ. δολαρίων, η απόδραση στο βουνό και... οι καλεσμένοι

Ενώ ήταν θυμωμένος και αποφασισμένος να μην ασχοληθεί με μερικές από τις πιο κραυγαλέες κατηγορίες του Χάρι, ο Κάρολος δεν θα κλείσει ποτέ εντελώς την πόρτα στον μικρότερο γιο του.

Δεν υπήρξε σχόλιο από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για το αν ο βασιλιάς είχε μιλήσει προσωπικά με τον γιο του. Αυτό θεωρείται «ιδιωτικό θέμα». Ο Χάρι μπορεί να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες εβδομάδες για να παρακολουθήσει τα βραβεία Wellchild, μία από τις λίγες φιλανθρωπικές οργανώσεις με τις οποίες παραμένει συνδεδεμένος με την πατρίδα του.

Καθώς ο βασιλιάς βρίσκεται επί του παρόντος στη Σκωτία, αλλά επιστρέφει τακτικά στο Λονδίνο για τη θεραπεία του για τον καρκίνο, θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία σε πατέρα και γιο να συναντηθούν ξανά ιδιωτικά.

Η τελευταία φορά που είδαν ο ένας τον άλλο ήταν τον Φεβρουάριο, όταν ανακοινώθηκε η διάγνωση του βασιλιά με καρκίνο και ο Χάρι επέμενε να πετάξει από τις ΗΠΑ για να τον δει. Είχαν μόλις μισή ώρα μαζί και δεν πιστεύεται ότι είχαν επικοινωνία από τότε.

Ωστόσο, έχει γίνει σαφές από πηγές κοντά στους Σάσεξ ότι ο πρίγκιπας θέλει να βρει έναν τρόπο να συμφιλιωθεί με τον πατέρα του και να επιστρέφει πιο τακτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και ισχυρίζονται ότι δεν ενδιαφέρεται να ασκήσει ξανά βασιλικά καθήκοντα.

Ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση με τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, είναι πολύ πιο περίπλοκη. Οι δυο τους πιστεύεται ότι δεν έχουν μιλήσει εδώ και δύο χρόνια ως αποτέλεσμα των επανειλημμένων επιθέσεων του Χάρι στον αδερφό του, ακόμη και στην κουνιάδα του, Κέιτ Μίντλετον.

Η πρώτη κίνηση χθες έγινε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός Χάρι που γελάει που τραβήχτηκε στο ταξίδι στην Ιρλανδία μετά τον γάμο του το 2018, γράφοντας: «Εύχομαι στον δούκα του Σάσεξ πολύ χαρούμενα 40ά γενέθλια σήμερα!» μαζί με ένα emoji τούρτας γενεθλίων. Δύο ώρες αργότερα αυτό αναδημοσιεύτηκε από το παλάτι του Κένσινγκτον με ένα παρόμοιο μήνυμα. Και πάλι, η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι ήταν «σημαντικά» γενέθλια.